Gratis Yogales Kracht met Evy Gruyaert (video)

Op 21 juni is het Internationale Yogadag. Evy Gruyaert viert het met runningNL en deelt een gratis krachtles uit de ‘Yoga met Evy’-app.

Als loper weet je dat stabilisatie- en krachtoefeningen bijdragen aan een goede loophouding en een mooie looptechniek. Maar heb je al weleens yoga overwogen om deze oefeningen op een leuke, afwisselende én doeltreffende manier uit te voeren? Yoga brengt weer lengte in de spieren en maakt ze krachtiger. Het bevordert je stabiliteit en recuperatie. In de bekende ‘Yoga met Evy’ app vind je tal van verschillende lessen met experts, zowel voor beginnende als ervaren yogi, om makkelijk mee aan de slag te gaan.

Denk je dat yoga niets voor jou is? Dan kan Evy Gruyaert daar weleens verandering in brengen: “Ook ik dacht vroeger dat yoga echt niets voor mij was, net als vele anderen. Maar die mening heb ik in 2009 herzien, aldus het bekende gezicht van Hardlopen met Evy. “Na een pijnlijke knieblessure en een operatie ging ik op zoek naar een alternatieve bewegingsvorm, want lopen zat er even niet in. Mijn eerste les was zeker en vast wennen, maar ik voelde me ook voldaan en had zin om het nog eens te proberen. Zeker wanneer ik het lopen terug kon oppikken, zag ik voordeel in de combinatie van beide sporten. De spieren die door de ritmische loopbewegingen korter werden, kregen opnieuw hun flexibiliteit terug dankzij specifieke yogaposes. Poses die mijn core verstevigden, bevorderden mijn loophouding. A match made in heaven! Enkele jaren later zette ik de stap om zelf ook yoga-docent te worden, in de video hieronder focus ik op poses die kracht vragen & geven.”

Wil je meer weten? Ontdek dan de Yoga met Evy app. Hij zit boordevol video’s van Evy Gruyaert en andere yogadocenten, elk in een eigen, persoonlijke yogastijl. Er is namelijk niet zomaar één yogavorm, maar honderden vormen die elk hun specifieke focus hebben.

Rol je matje uit, start de app op je tablet, smartphone of stream naar je tv en geniet van jouw me-time moment!

*De video kan je nog bekijken tot 1 juli.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?