Grossglockner Trail: klauteren op en rond de hoogste berg van Oostenrijk

Wanneer een fluitje, een overlevingsdeken en een EHBO-kit tot de verplichte wedstrijduitrusting behoren, dan weet je dat het geen alledaagse tocht wordt. Met vijf wedstrijden, verdeeld over afstanden van 16 tot 110 km, heeft de Grossglockner Ultra-Trail (GGUT) zich in acht jaar tijd ontpopt tot een van de mooiste, maar ook meest veeleisende Alpentrails.

Onze redacteur trok, met de steun van Dynafit, naar Oostenrijk en waagde zich aan de Grossglockner Trail (GGT), goed voor 57 ruige kilometers met 3500 verticale meters. Het werd een geweldige eerste ervaring in het hooggebergte en een ideale test voor het grotere doel in september: de Transalpine Run.

Sinds ik in 2021 traillopen ontdekte, ging het behoorlijk vooruit. Van een korte bostrail tot mijn eerste 100 km vorig jaar in de Voerstreek. Wie de internationale trailkalender een beetje volgt, merkt al snel dat de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden gekenmerkt worden door hoogtemeters. Transvulcania op La Palma, Madeira Island Ultra, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), La Sportiva Lavaredo Ultra Trail in de Dolomieten… het aanbod bergtrails lijkt wel eindeloos.

Ongerepte natuur

Hoe hoger je gaat, hoe ongerepter de natuur en hoe prachtiger de uitzichten. Een trail in de hoge bergen stond dan ook op mijn verlanglijst en toen ik in februari lucht kreeg van het Dynafit Trailhero programma waagde ik mijn kans. Het project van Dynafit – een gerenommeerd Oostenrijks ski mountaineering- en trailmerk – selecteert over heel Europa een aantal geoefende traillopers om het merk te vertegenwoordigen en zichzelf sportief uit te dagen in de bergen.

Lees hier hele volledig artikel of bestel via deze link het magazine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?