Hardlopend de historische binnenstad van Leeuwarden ontdekken

Hardlopers krijgen op zondag 25 september de kans om de binnenstad van Leeuwarden op een unieke manier te ontdekken tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden.
Anders dan bij de meeste hardloopevenementen kom je tijdens de KLM Urban Trails op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. “Dat is het gave aan dit concept. Deelnemers lopen dwars door bijzondere en iconische gebouwen en leren de stad zo op een hele andere manier kennen.” zegt Dagmar van Stiphout van organisator Golazo.

Ontdekkingstocht

Vanaf de start op het Oldehoofsterkerkhof kunnen de deelnemers kiezen voor een ontdekkingstocht van 5 en 10 km door de binnenstad. Onderweg zullen diverse locaties hun deuren openen. Vorig jaar liepen de deelnemers onder andere door Tresoar, het Stadhuis en de Blokhuispoort. Welke locaties er dit jaar allemaal in het parcours zitten zal de organisatie in aanloop naar het evenement onthullen op de website.

Bewegingscentrum en Stadhuis

De eerste locaties zijn al bekend: Bewegingscentrum Leeuwarden op de Kenniscampus en het Leeuwarder Stadhuis. Die tweede zat vorig jaar ook al in het parcours en geeft een bijzondere blik op de historie van de hoofdstad van Friesland. Op het dak van dit prachtige gebouw straalt de gouden Leeuw in het wapen van Leeuwarden. Sinds de bouw van het Stadhuis in 1715 wordt de stad vanuit dit gebouw bestuurd. Onder andere het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad werken in het Stadhuis.

Tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden op zondag 25 september rennen we door de indrukwekkende Oranjezaal en de prachtige witte hal!
Na afloop van de trail komen de deelnemers weer terug op het Oldehoofsterkerkhof waar ze een welverdiende medaille en ontbijtpakket ontvangen.
Ga voor alle informatie en inschrijven naar: leeuwardenurbantrail.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?