Hardlopend door hartje Utrecht bij KLM Urban Trail Utrecht

Bijna 3000 deelnemers stonden tweede paasdag aan de start van de KLM Urban Trail Utrecht aan de Rijnkade. Hier begon de zonnige vijfde editie van het hardloopevenement waarbij deelnemers door markante gebouwen en iconische plekken van Utrecht konden rennen. Locaties als Hoog Catharijne, MAESONS, het Spoorwegmuseum en de Domtoren waren onderdeel van de route. “Voor 12 uur zijn we al naar de kerk, het museum, theater, café, kapper en bowlingbaan geweest”, laat een deelneemster op Instagram weten.

De loopomstandigheden waren zeer aangenaam. Onderweg naar de finish in het Moreelsepark konden de deelnemers genieten van gezellig entertainment, zoals een optreden van een DJ in muziektempel TivoliVredenburg. Veel indruk maakte ook de Douwe Egbertszaal van de Stadsschouwburg. Lopers kozen tussen een afstand van vijf en tien kilometer en kregen bij de finish een hartelijk ontvangst met een ontbijt en medaille. “Deze editie van de KLM Urban Trail Utrecht was echt in één woord voortreffelijk te noemen. Blije deelnemers, locaties die extra bijzonder zijn zoals het Spoorwegmuseum en een typisch Utrechtse sfeer die paasbest is”, vertelt Joris van Veen van organisator Golazo Nederland. 

De start van de KLM Urban Trail Utrecht
Het parcours ging dwars door het Spoorwegmusem langs oude treinen.
Nog even op de foto.
Bij de finish konden de deelnemers nagenieten van een paasontbijt en een relaxte sfeer.

Kalender 2022

In 2022 wordt de KLM Urban Trail Series georganiseerd in 12 steden. Bekijk de volledige kalender op klmurbantrailseries.nl. De eerstvolgende KLM Urban Trails vinden plaats in Amsterdam (15 mei), Den Haag (3 juli) en Den Bosch (11 september). Inschrijven is nog mogelijk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?