Innovatieve Brooks Aurora-BL belooft je een zwevende loopervaring

De drijfveer achter Brooks’ innovatie, het BlueLine Lab, introduceert zijn nieuwste innovatie: de Aurora-BL. De schoen is na de release van de Hyperion Elite, Hyperion Tempo en Catamount de vierde hightech loopschoen van Brooks.

De Aurora-BL is ontworpen voor lopers die op zoek zijn naar een ‘limited edition’ schoen met superzacht draagcomfort en een natuurlijke, soepele pas. Wat de schoen bijzonder maakt, is de demping, waarin stikstof geïnjecteerd werd, en de compleet ontkoppelde zool. Door de hoge mate van demping in combinatie met de ontkoppelde zool kan ieder deel van de voet de natuurlijke beweging volgen. De Aurora-BL is geïnspireerd op het gewichtloze gevoel van door de ruimte zweven: het ultralichte gewicht en de versterkte demping van DNA LOFT v3 zorgen voor een responsieve loopervaring.

Ontkoppelde zool

Brooks’ Aurora-BL is een hightech hardloopschoen waarvan de zool dus met stikstof geïnjecteerd en ontkoppeld is, d.w.z. opgesplitst in twee delen. De voorvoet en de hiel kunnen hierdoor afzonderlijk van elkaar bewegen, wat een biomechanische component creëert die afwijkingen reduceert en zo de interne rotatie van het scheenbeen en daarmee de impact op de knie reduceert. De schoen is zeer licht (240 g voor het herenmodel; 215 g voor het damesmodel), maar daarnaast ook zacht en responsief. De Aurora-BL laat elk deel van de voet op zijn eigen manier bewegen en zorgt voor een natuurlijke pas. De gebogen zool bij de hiel en teen zorgt samen met de Glide Roll-technologie voor een soepele afrol, terwijl Brooks’ bekende DNA LOFT-demping versterkt wordt dankzij de stikstofinjectie.

Innovatieve BlueLine Lab

De Aurora-BL van Brooks is ontwikkeld door het BlueLine Lab. Het BlueLine Lab, in 2017 opgericht en de drijfveer achter Brooks’ innovatie, ontwikkelt en levert hightech producten af voor versterkte loopervaringen. Leuk weetje: de naam van dit team van vernieuwers komt van de blauwe lijn die tijdens grote marathonwedstrijden op de weg is geschilderd. Deze markeert de snelste route van de start- tot finishlijn. Het lab brengt innovatieve schoenprototypes uit in beperkte oplages, zodat lopers deze schoenen zo snel mogelijk in huis hebben.

“Het BlueLine Lab wil de grenzen van innovatie verleggen en het alsmaar verbeteren van wat we, in de ruim afgelopen 100 jaar als schoenexperts, reeds hebben ontdekt”, aldus Nikhil Jain, senior product manager bij het Brooks Running BlueLine Lab in Seattle. “Dit heeft ervoor gezorgd dat ons team een geheel nieuw niveau van zachtheid heeft bereikt met dank aan onze DNA LOFT v3-technologie. De Aurora-BL, is daar een uitstekend voorbeeld van, omdat dit een combinatie is van de inzichten van hardlopers, biomechanica en het verleggen van de grenzen van hoe een hardloopschoen eruitziet en aanvoelt.”

Ruimtevaart-design

De Aurora-BL is geïnspireerd door de 50e verjaardag van de lancering van de Apollo 11 en de verkenning, ontdekking en het onderzoek dat in de ruimte plaats heeft gevonden. In het ontwerp van de Aurora-BL zijn ruimtethema’s verwerkt, waaronder texturen, reflecterende accenten, stikstof injectiepoorten en nog veel meer; een knipoog naar de optimalisering van elke functie voor de beste prestaties.

De Aurora-BL is vanaf juni 2021 verkrijgbaar op www.brooksrunning.com en in geselecteerde winkels. Adviesverkoopprijs: 200 euro

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?