Inschrijving Nacht van Groningen geopend

De 21e editie van de Nacht van Groningen vindt plaats op zaterdag 18 februari 2023. De inschrijving is vanaf donderdag 24 november geopend. Het programma van dit loopfeest is vernieuwd en kent een traditioneel parcours door de Groningse binnenstad. Start en finish zijn op de Ossenmarkt. 

De opener van de hardloopkalender bestaat in 2023 uit vier onderdelen. Om 20.00 uur start de Halve Marathon en de 10 Engelse Mijl. Om 20.15 uur start de 10 kilometer en om 21.15 gaan de lopers op de vijf kilometer van start. “Door de volgorde van de afstanden aan te passen, krijgen we een compacter en levendiger parcours” geeft Johan Meijer van organisatie Golazo Noord-Nederland aan. “Hierdoor lopen tijdens het event meer deelnemers op het parcours. Dat versterkt de beleving. Voor deelnemers en publiek wordt het nog leuker om erbij te zijn.”

De Halve Marathon en 10 Engelse Mijl starten met de traditionele extra lus van 1.1 kilometer, waarna respectievelijk vier en drie rondes van 5 kilometer gelopen worden. De 10 kilometer en 5 kilometer starten hierna voor een dubbele of enkele ronde.

Sfeervolle avondloop

De Nacht van Groningen is een feestelijke avond hardlopen voor zowel de ervaren als beginnende loper. Deelnemers kunnen eigen verlichting meenemen. Langs het parcours wordt gezorgd voor verlichting en muziek. Dit maakt van de Nacht van Groningen de combinatie tussen sport en feest voor jong en oud.

Inschrijven

De inschrijving van de Nacht van Groningen op zaterdag 18 februari 2023 is geopend vanaf donderdag 24 november. Inschrijven kan via de website www.nachtvangroningen.nl. Op de website vind je alle informatie over het evenement, zoals het parcours en het programma.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?