Inschrijvingen zevende editie Urban Walk Den Haag geopend

De stad ontdekken, sportief bezig zijn en mooie plekken bezoeken op Hemelvaartsdag. Het kan allemaal met de Urban Walk Den Haag op donderdag 9 mei. Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor dit leuke wandelavontuur

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, staat Den Haag klaar om wandelliefhebbers te verwelkomen voor een uniek en stedelijk avontuur. In 2023 stonden er weer vele deelnemers aan de start om de mooiste plekjes van de Hofstad te ontdekken. Dit jaar kunnen wandelaars genieten van een vernieuwde route vol unieke en bijzondere locaties.

Amare

Zo bevindt de start- en finish locatie zich dit jaar weer bij Amare. Het grootste cultuurgebouw van Nederland en tevens het huis voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Vanaf deze culturele plek start het wandelavontuur voor de deelnemers, waarna zij verder wandelen naar bijzondere en unieke locaties in de stad.

Buitenhof

Eén van deze bijzondere locaties is Pathé Buitenhof. Dit prachtige boutique theater uit 1904 is voor deelnemers écht een locatie om te bewonderen. Het gebouw werd in gebruik genomen als restaurant Des Deux Villes bij het logement van De Twee Steden. De smeedijzeren balkons en de moderne stijl van de bioscoop zorgen voor een prachtig contrast. Met zes zalen, een Grand Café en een restaurant valt hier genoeg te ontdekken tijdens de Urban Walk Den Haag. Pathé Buitenhof zal niet de enige locatie zijn op de route, binnenkort onthullen we nog meer fantastische locaties.

Goede doel – Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds was in 2023 al het goede doel van de Urban Walk Series. Ook in 2024 gaan we door met de missie om ons sterk te maken voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS.

Steeds meer jonge mensen krijgen de diagnose MS; een van de meest invaliderende ziektes in Nederland. Zenuwslopend en ongeneeslijk. Daarom komt het Nationaal MS Fonds in beweging. En beweging is hard nodig om onderzoek naar de oplossing van MS mogelijk te maken. Want een oplossing is er (nog) niet. Als deelnemers kun je op twee manier jouw steentje bijdragen aan het Nationaal MS Fonds:

  1. Doneer bij jouw inschrijving voor de Urban Walk Series via het inschrijfformulier.
  2. Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs.

Urban Walk Series

Tijdens de Urban Walk Series ontdekken wandelaars zes Nederlandse steden op een unieke manier. De deelnemer kan hierbij kiezen uit twee routes: een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. Deze routes brengen hen langs én door de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. Verder is de wandeltocht compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. Na de wandeltocht ontvangen alle deelnemers als herinnering een wandelpin.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?