Je spieren optimaal verzorgen voor én na de training

Een goede verzorging van je spieren is essentieel voor spierherstel, prestatieverbetering en blessurepreventie. Wie zichzelf regelmatig met olie masseert voor en na de training, wordt minder blessuregevoelig en kan zelfs intensiever trainen. Arnica Sport Massageolie stimuleert de doorbloeding en zorgt voor verwarming en ontspanning van spieren.

Werking van spierverzorging

De verzorging van spieren is nog een ondergeschoven kindje bij veel lopers. Vaak omdat men er weinig van af weet. Het verzorgen van je spieren voor en na de training heeft echter een aantal aantoonbare voordelen. Het werkt ontspannend en verbetert je slaap. Door het masseren van je spieren komen er hormonen en neurotransmitters zoals dopamine en serotonine vrij. Deze hebben onder andere een positieve invloed op je stemming, slaap en eetlust.

’75 tot 80% van de lopers die na een training hun spieren verzorgen, hebben het gevoel minder vermoeide of pijnlijke spieren te hebben.’

Daarnaast helpt het masseren met het leren kennen van je eigen lichaam. Je voelt de vermoeide en verzuurde plekken en leert op die manier ook beter naar je eigen lichaam te luisteren. Het geeft je daardoor ook meer vertrouwen in het herstel van je lichaam. Onderzoek heeft uitgewezen dat 75 tot 80 procent van de lopers die na een training hun spieren verzorgen het gevoel heeft minder vermoeide of pijnlijke spieren te hebben dan voor de behandeling.

Geneeskrachtige werking van Arnica

Het effect van het verzorgen van spieren kan versterkt worden door gebruik te maken van een voedende olie tijdens het masseren. Een middel dat hier uitermate voor geschikt is, is een massageolie met Arnica, een plantenextract. De ontdekking van de geneeskrachtige werking van de Arnica-plant gaat ruim 400 jaar terug. In de volksgeneeskunde werd dit plantje al gebruikt bij kneuzingen en verstuikingen.

Al vele jaren brengt Weleda Arnica Sport Massageolie op de markt in een product dat volledig gericht is op sporters. Met als hoofdbestanddeel van deze olie Arnica.

Loop gesmeerd met Arnica Sport Massageolie

De Arnica Sport Massageolie mag vóór en na de training dun aangebracht worden. Voorafgaand om de spieren op te warmen en na afloop om de doorbloeding te stimuleren en spierpijn te voorkomen. Voor een intensieve en langdurige training is het goed om je spieren door middel van een massage met Arnica Sport Massageolie los te maken. Dit verzacht gevoelige spieren en maakt stijve en stramme spieren weer soepel. Een langzame, ontspannen spiermassage na een training verkort de hersteltijd van de spieren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?