Julien Wanders: ‘in Kenia heb Ik heb geleerd om onbegrensd te denken’
Julien Wanders: ‘in Kenia heb Ik heb geleerd om onbegrensd te denken’

Julien Wanders: ‘in Kenia heb Ik heb geleerd om onbegrensd te denken’


Julien Wanders ging als 18-jarige naar Kenia om te trainen en tegenwoordig woont hij er. De nu 23-jarige Zwitser ging enorm vooruit en ontwikkelde zich in slechts vijf jaar tijd tot een atleet van wereldklasse. Dit jaar verbeterde hij onder andere het Europees record halve marathon dat in handen was van niemand minder dan Mo Farah. Ook troefde hij in 2018 Mo Farah het Europese record op de 10km af en is hij met een tijd van 27,32 de snelste Europeaan op deze afstand.

Dit weekend kwam Wanders in actie bij het EK landenteams in Bydgoszcz. Hij liep een 5.000m waarbij hij aanvallend liep met steeds wisselende tempo's. Wanders was echter niet opgewassen tegen het sterke eindschot van de Italiaan Crippa. 'Het was een zware week. Ik ben in voorbereiding op het WK in Doha maar ik wilde deze wisseltempo's proberen. Ik weet dat Crippa een sterke loper is en i wilde hem en de rest van het veld moe maken.'

We spraken Wanders na afloop over zijn race, Kenia en zijn doelen.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.