Kans om deel te nemen aan de New York Marathon wordt steeds kleiner

Eerder deze maand werd er bekendgemaakt wie er wel en niet zijn ingeloot om deel te nemen aan de New York Marathon 2019. Helaas wordt de kans om deel te nemen aan dit evenement steeds kleiner wanneer je je inschrijft via loting.

Wil je meedoen aan de New York Marathon, dan zijn er vier mogelijkheden om een startbewijs te bemachtigen: je kunt deelnemen door jezelf in te schrijven via een looporganisatie, door te lopen voor een goed doel, via loting, of door jezelf te kwalificeren op tijd (hoe dat werkt lees je op de website van NYRR).

Elk jaar verschijnen er 50.000 mensen aan de start van de New York Marathon. Het aantal mensen die willen deelnemen aan de New York Marathon wordt daarentegen elk jaar steeds groter, vandaar dat er een loting is. In 2018 hadden 105,184 mensen zich aangemeld via alleen al de loting, waarvan 15,640 deelnemers werden geselecteerd. NYRR Media Relations laat op Twitter weten dat er dit jaar 117,709 aanmeldingen waren, waarvan er 10,510 hardlopers mogen deelnemen aan de New York Marathon 2019. Dit betekent dat de kans dat je dit jaar werd geselecteerd 8,9 procent was vergeleken met 14,9 procent vorig jaar. Erg veel kans dat je dus meteen de eerste keer wordt ingeloot is er helaas niet.

Wanneer je jezelf 3 keer het aangemeld en alle keren niet bent ingeloot, wordt je de vierde keer automatisch uitgenodigd laat newyork.nl weten. Ben je dus van plan deel te nemen aan de New York marathon via loting, is het wellicht verstandig om je al een paar keer in te schrijven.

Tip: wanneer je geld inzamelt voor het goede doel of jezelf via een loopreis inschrijft, kun je er zeker van zijn dat je een plaatsje aan de start bemachtigd!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?