Kasteelloop de Haar beleeft zonnige en sfeervolle 8e editie

De AFAS Kasteelloop de Haar op zondag 23 juni maakte het sportieve weekend bij het prachtige Kasteel de Haar compleet. Na Kasteelwandeling de Haar en de Lidl Kastelentour op zaterdag, stond zondagochtend in het teken van hardlopen.

De dag werd officieel afgetrapt met het startschot voor de jongste talenten: de Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km. Deze talenten van de toekomst bewonderen de prachtige omgeving van Kasteel de Haar. Onder luid gejuich van het publiek vol ouders en ‘’coaches’’ kwamen ze na 2 km over de finish. De sportieve prestatie werd beloond met een prachtige medaille.

Startschot

Om 09.30 uur werd het startschot voor de AFAS 21,1 km en de 10,55 km gegeven door Jonas, de mascotte van hoofdsponsor AFAS. De route langs de Haarrijnseplas en richting het Bosje van Goes bracht hen uiteindelijk weer bij het landgoed van Kasteel de Haar. Hier liepen de deelnemers langs Kasteel de Haar, door de kasteeltuinen en langs de Kruisvijver. Deelnemers van de 10,55 km kwamen na 1 ronde over het parcours over de finish waar deelnemers van de AFAS 21,1 km het parcours nog eens mochten bewonderen.

Lees ook: Alcoholvrij bier als hersteldrank: goede keuze of niet?  

Zicht op kasteel

De 5 km mocht als laatste van start. De route langs Geertje’s Hoeve, Wielrevelt Haarzuilens en Kasteel de Haar was weer prachtig! Met zicht op het kasteel werd er gefinisht. Natuurlijk ontving iedereen een welverdiende medaille, waarmee direct vele foto’s gemaakt konden worden met het kasteel op de achtergrond. Om even af te koelen stond de ijskraam al klaar bij het horecaplein, waar er voldoende schaduw te vinden was op deze warme dag.

Op onze Instagrampagina zie je meer foto’s van het evenement.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?