Kasteelloop De Halve van de Haar keert terug

 Na een lange periode van wachten wegens de COVID-19 maatregelen is de zesde editie van De Kasteelloop de Halve van de Haar nu opnieuw geopend. Het hardloopevent voor jong en oud zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022. De startbewijzen van de deelnemers die zich al hadden ingeschreven blijven geldig voor deze editie.

De deelnemers worden dit jaar ontvangen in de Kasteeltuinen. Dit biedt de lopers een prachtig uitzicht op Kasteel de Haar terwijl ze zich voorbereiden op hun sportieve uitdaging. Met een parcours door het park en de tuinen van Kasteel de Haar is dit een uniek loopevenement. Je loopt langs water, over groene lanen en langs ophaalbruggen, met als hoogtepunt de torens van het Kasteel. Kasteelloop De Halve van De Haar kent diverse onderdelen voor jong en oud: halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdlopen; voor ieder wat wils.

Nieuw: De Kasteelwandeling van De Haar

Nieuw deze editie is De Kasteelwandeling van De Haar op zaterdag 11 juni. Een unieke wandeltocht waarbij de wandelaars kunnen genieten van het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur in de omgeving van Kasteel De Haar. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent een beleving voor jong en oud. Er kan gekozen worden voor een parcours van 10 km of 20 km. Met de start en finish in de kasteeltuinen wordt dit een wandeling die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Ook de jeugdlopen worden dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Jonge sportievelingen kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1 km) en het onderdeel ‘Ridders en Jongvrouwen loop’ (2 km).

Goede doel

Natuurmonument is deze editie het goede doel van De Halve van de Haar. Als hardloper of wandelaar beweeg je graag in de natuur. De natuur geeft ons ruimte om te ontspannen en te genieten. Maar onze natuur is niet vanzelfsprekend en moeten we behouden en beschermen. Daarom steunen wij Natuurmonumenten en vragen we jou hetzelfde te doen. Doneer en ontvang de groene veters waarmee jij laat zien dat je de natuur support.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via de website www.dehalvevandehaar.nl. Op deze website vind je alle informatie over de afstanden, het programma en het parcours.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?