Ken je onze Spotify lijst al?

Hardlopen op muziek. Veel hardlopers kunnen niet zonder. Of je nu je langzame duurloop of je pittige intervallen loopt, muziek kan je een enorme boost geven. 

Er zijn veel voordelen van hardlopen op muziek. Naast afleiding kan lopen op muziek motiverend zijn en zorgen voor extra plezier. Bovendien kan de beat van de muziek je helpen met je cadans, je stapfrequentie. Door de muziek beweeg je bijna automatisch en kost het rennen je minder energie. Kies de snelheid van je muziek bij jouw stapfrequentie. Of, als je aan het oefenen bent met een hogere stapfrequentie: muziek met een BPM gelijk aan het aantal passen per minuut die je wilt lopen.

Warming up

Je training start je met een warming up. De nummers in deze playlist zorgen ervoor dat je de rem er nog even op houdt. Heerlijk om op te dribbelen en je dynamische stretch oefeningen te doen.

Training

Een langzame duurloop loop je waarschijnlijk met een andere pasfrequentie dan je tempoblokken tijdens een intervaltraining. Dan is het lekker als je muziek de beat heeft gelijk aan jouw pasfrequentie. Je kunt op ons Spotify kanaal kiezen uit diverse playlists met 100, 130, 150 of 170 BPM. Een lekkere variatie tussen pop, rock en alles er tussenin, en van klassiekers tot de populaire hits van dit moment. Deze lijsten worden met regelmaat geüpdatet. Wedden dat je training voorbij vliegt?

Cooling down

Rond je training af met een cooling down door even uit te lopen en afsluitend te stretchen. Hiervoor kun je prima de muziek uit de cooling down playlist gebruiken.

Al onze playlists vind je terug op Spotify.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?