KLM Urban Trails: bijzonder parcours in Almere en Haarlem

Deelnemers in Almere bezoeken op zondag 22 oktober onder andere de Kunstlinie, Almere Underground Events en het Stadhuis. In Haarlem gaan de hardlopers op zondag 5 november door Pathé bioscoop Haarlem en DeDAKKAS. 

In Almere is de start- en finishlocatie op de Esplanade, waarvandaan ze vertrekken naar de Kunstlinie. Deelnemers krijgen een sneak peak van het nieuwe grote entertainment centrum wat medio januari 2024 pas open gaat in de voormalige Food Passage. Het parcours heeft een korte afstand van 6 kilometer en een lange afstand van 10 kilometer. Hardloopliefhebbers van de lange afstand komen zo nog langs SportCity Almere en Impact Boulderhal. De volledige parcourskaart en alle deelnemende locaties vind je hier.

Ook meedoen in Almere?

Inschrijven voor de KLM Urban Trail Almere op zondag 22 oktober is nog steeds mogelijk.

Haarlem

Deelnemers gaan zondag 5 november al hardlopend op ontdekkingstocht door Haarlem. Ze lopen door locaties waar men normaal gesproken niet op zo’n manier binnen komt. De start- en finishlocatie is op het terrein van MAAK. Tijdens deze editie van de KLM Urban Trail Haarlem kunnen deelnemers kiezen voor een korte route van ongeveer 6 kilometer of een lange route van ongeveer 11 kilometer. Het is een toegankelijk evenement voor alle hardloop- of sportliefhebbers. Leeftijden of hardloopniveau’s doet er namelijk niet toe en er is ook geen tijdsregistratie. Een aanrader voor iedereen die op een sportieve manier Haarlem wil (her)ontdekken of die op zoek is naar een leuke, nieuwe uitdaging.

Parcours

Ook deelnemers die vorige edities al hebben meegedaan kunnen rekenen op verrassingen. Aan het parcours zijn namelijk weer een aantal nieuwe locaties en bezienswaardigheden toegevoegd. Zo gaan de routes onder andere door OBS de Kring, Pathé bioscoop Haarlem en DeDAKKAS. De volledige parcourskaart en alle deelnemende locaties. 

Meedoen in Haarlem?

Inschrijven voor de KLM Urban Trail Haarlem op zondag 5 november is nog steeds mogelijk.

KLM Urban Trails

De KLM Urban Trail Series is een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop, waarbij het niet gaat om wie het snelste over de finishlijn is. Voorop staat gezelligheid en het ontdekken van een (nieuwe) stad. Het parcours brengt deelnemers door gebouwen heen, waar ze normaal gesproken misschien niet zouden komen. Denk daarbij aan musea, bioscopen, kerken, theaters en nog veel meer bijzondere locaties. Deelnemers kunnen kiezen uit een korte route van 5 à 6 kilometer of een lange route van 10 à 12 kilometer. Zo kan iedereen deel uit maken van de leuke ontdekkingstocht, ongeacht het loopniveau of de leeftijd.

Overzicht

Naast de evenementen in Almere en Haarlem staan er nog meer KLM Urban Trails op het programma dit jaar. Zie hieronder voor een overzicht.

  • KLM Urban Trail Almere – 22 oktober, de eerste editie!
  • KLM Urban Trail Delft – 29 oktober
  • KLM Urban Trail Haarlem – 5 november
  • KLM Urban Trail Arnhem – 19 november
  • KLM Urban Trail Leiden – 3 december, de eerste editie!
  • KLM Urban Trail Eindhoven – 17 december

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?