Lee Towers zingt 14 april laatste keer marathonlopers toe bij start NN Marathon Rotterdam

Lee Towers vertolkt zondag 14 april voor de laatste keer 'You Never Walk Alone' bij de start van de NN Marathon Rotterdam. De 78-jarige zanger heeft dan zo'n dertig keer de marathonlopers toegezongen. De organisatie laat weten dat ze samen tot dit besluit zijn gekomen.

Het optreden van van Lee Towers vlak voor de start is uitgegroeid tot een ware traditie. Om de deelnemers een hart onder de riem te steken, heeft Towers de de deelnemers vanuit vele edities toegezongen. De tekst van ‘You Never Walk Alone’ is symbolisch voor de marathon: de duizenden lopers lopen samen over het parcours, gedragen door de tienduizenden toeschouwers langs de kant.

Kippenvel

De vertolking van het nummer zorgt bij menig hardloper die aan de start staat voor kippenvel. Zondag 14 april, een paar minuten voor 10.00 uur, zal de zanger voor de laatste keer zijn succeswens zingen aan de voet van de Erasmusbrug.

Reactie Lee Towers

“Het blijft iedere editie fantastisch om de marathonlopers toe te mogen zingen”, zegt Lee Towers. “Ik ben er ontzettend trots op dat ik zo veel edities mee heb mogen maken en ik het op deze positieve manier af kan sluiten.”

Lee Towers in 2012. Credit: ANP Marco de Swart

Lees ook: De wereldrecords van Rotterdam – RunningNL

Genieten

Wilbert Lek, directeur NN Marathon Rotterdam: “Lee Towers zal voor altijd verbonden zijn aan de marathon. We willen Lee bedanken voor zijn jarenlange toewijding en kijken ernaar uit om nog één keer te genieten van zijn optreden bij de start.”

You Never Walk Alone blijft

Het lied blijft overigens verbonden aan de marathon. Ook de komende jaren wordt het ten uitvoering gebracht voor de start van de marathonafstand.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?