Leen’s loopweer voor het Rotterdam marathon weekend: Warme zondag
Leen’s loopweer voor het Rotterdam marathon weekend: Warme zondag

Leen’s loopweer voor het Rotterdam marathon weekend: Warme zondag


voor de Rijnmond regio

Vrijdag  5 april 2019   16.00 uur

Het was vandaag prima lenteweer met veel zon, maar in de loop van de middag kregen we met meer wolken te maken. Het werd 13 graden.

Komende avond en nacht zijn er vrij veel wolkenvelden. Het koelt af naar 6 graden. Morgen zijn er wolkenvelden, maar het blijft vrijwel overal droog. Later in de middag breekt ook af en toe de zon door. Bij een matige wind uit het oosten tot noordoosten wordt het 14 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er opklaringen en wolkenvelden. Bij weinig wind koelt het af naar 8 graden.

Zondag zijn er flinke zonnige perioden, die worden afgewisseld met wolken en sluierbewolking. Het blijft vrijwel overal droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De aangevoerde lucht is warmer en de temperatuur kan in de loop van zondagmiddag uitkomen op 19 graden.

Nog enige gegevens over het weer tijdens de marathon in Rotterdam. Bij de start om 10.00 uur is het zo’n 12 à 13 graden, maar de temperatuur loopt vrij snel op dankzij de zon. De wind is aanvankelijk zwak, kracht 2 uit het oosten tot noordoosten, later op zondag overwegend een windkracht 3, maar op de brug en enkele open gebieden, af en toe kracht 4. De temperatuur loopt in de middag op naar 18 à 19 graden, maar op beschutte delen in de stad kan het nog net aan 20 graden worden. Vooral de lopers, die lang onderweg zijn, kunnen wat last krijgen van deze relatief hoge temperatuur. Het blijft vrijwel zeker droog tijdens de marathon.

In de nacht van zondag op maandag koelt het af naar 7 graden. Er is een kleine kans op een lokale bui.

Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Er is maar een kleine kans op een bui later op maandag. Het wordt bij een zwakke wind uit het noordoosten 17 graden.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op   www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.