Leen’s loopweersverwachting: Weekend erg heet

Vrijdag  7 augustus   16.00 uur

Vandaag werd het overal in de regio tropisch warm. De zon scheen volop en er was maar weinig wind. Alleen vlak aan zee koelde het door wind van zee in de loop van de middag iets af.

Komende avond en nacht is het helder en het blijft lang warm. In de vroege ochtend kan het heel even afkoelen naar 18 graden.

Morgen wordt het opnieuw erg heet met in de middag een maximum temperatuur rond de 34 à 35 graden. De zwakke wind komt uit het oosten tot noordoosten.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het niet kouder dan 20 graden. Op veel plaatsen een zgn. tropennacht met een minimum temperatuur boven de 20 graden.

Zondag nog maar weinig verandering. Veel zon, de wind wordt een fractie sterker, matig uit het noordoosten. In de middag schommelt de hoogste temperatuur rond de 32 graden.

Maandag en dinsdag vrijwel zeker overal nog tropisch warm, zodat er dan sprake zal zijn van een officiële hittegolf. Van een hittegolf wordt gesproken als er 5 dagen op rij zijn met een maximum van 25 graden of hoger en minimaal 3 dagen met een temperatuur van 30 graden of hoger. Landelijk gezien wordt het sinds 1901 de 29e hittegolf.

Mogelijk later op woensdag minder heet met kans op buien met onweer.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op   www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?