Lotte en Kimberley verbreken wereldrecord marathon met rolstoel

Het is een kleine maand geleden, maar het maakt de prestatie niet minder bijzonder. De vriendinnen Lotte en Kimberley liepen op zondag 19 maart in Barcelona een bijzonder wereldrecord.

Ultraloper Lotte De Vet liep de marathon terwijl ze haar goede vriendin Kimberley duwde in haar rolstoel. Hun doel was het oude wereldrecord verbreken. Dat stond op 3 uur en 54 minuten. Met een tijd van 3 uur en 25 minuten kropen ze ruim onder die tijd.

Vriendschap

Lotte is een bekende ultraloopster. Zo liep ze al eens de Marathon des Sables en fietste ze met een eenwieler de Mont Ventoux op. In het dagelijks leven is ze leerkracht op het speciaal onderwijs. In de winterperiode is ze begeleider tijdens zitskivakanties. Daar raakte ze bevriend met Kimberley.

Belletje

Daar ontstond het plan voor de nieuwe uitdaging. Omdat ze met de rolstoel niet welkom waren bij de marathon van Amsterdam en Berlijn kozen ze voor Barcelona. Kimberley attenteerde medelopers met een belletje dat ze er voorbij wilden, waardoor de race voortvarend liep. Lotte: “Na 30 kilometer had ik er vertrouwen in dat het zou lukken, dan is de finish al dichtbij. De laatste kilometer was nog wel steil bergop, maar ik ben heel tevreden over de tijd”, zei Lotte tegen GVA.be

World Guinness Book of Records

Het duo is blij dat hun naam in het World Guinness Book of Records komt te staan. Kimberley: “Dankzij haar kan ik zeggen dat we samen het wereldrecord ‘marathon lopen met een rolstoel’ hebben verbroken. Dat is echt een once in a lifetime experience, waarvan ik nooit had gedacht om zoiets ooit mee te maken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?