Young teenager girl adjusting wireless headphones before starting jogging and listening to music. Web page header cropping.

Luister naar de opzwepende beats op het nieuwe runningnl Spotify account

Op zoek naar de juiste beats om jouw training een extra boost te geven? Dan kan je voortaan terecht op het nieuwe Spotify-account van runningNL. In samenwerking met Sony Music voorzien we je van frequente updates en curated playlists door bekende artiesten.

Op het runningNL Spotify account vind je heel wat playlists terug, zodat je steeds de juiste afspeellijst kan kiezen, afgestemd op je training of gevoel van de dag. Extra makkelijk: we maken en updaten geregeld onze BPM-lijstjes. Deze ‘Beats per Minute’-afspeellijsten zijn afgestemd op je tempo, waardoor je beter je ritme kan aanhouden, of dat nu een lange duurtraining of een stevige intervalsessie is. Daarnaast lieten we verschillende playlists samenstellen door zowel nationale als internationale artiesten. Zo weet je bijvoorbeeld welke energieboostende nummers Eefje de Visser in haar afspeellijst heeft staan. Wil je meer variatie? Dan vind je vast wel iets bij de afspeellijsten van nieuwe, aan (digitale) loopevents gekoppelde playlists.

Beter presteren met het juiste deuntje in je oren?

Lopen op dezelfde snelheid als de beats van je muziek? Het zou zo maar eens je prestatie kunnen verbeteren. Een wetenschappelijk onderzoek van de Londense Brunel University, dat het effect van muziek op het tempo en de zuurstofopname bestudeerde, toonde aan dat goedgetrainde triatleten een training op de loopband bijna 20% langer volhielden dan in een sessie zonder muziek. Het zuurstofgebruik lag 1% lager, waardoor de sporters ook efficiënter liepen. Dat muziek je ook nog eens afleidt van vermoeidheid en pijn én dat het het waargenomen inspanningsniveau vermindert, is extra mooi meegenomen. Sound on? Go!

Ga naar het Spotify account van runningNL.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?