Marikenloop komt nu ook met een manneneditie en een trail

De Marikenloop breidt dit jaar uit naar een tweedaags evenement met een Trail edition, Men’s edition en Kids edition. Voor vrouwen blijft de grootste ladiesrun van Nederland bestaan op zondag 19 mei. De trail en mannenloop vinden plaats op zaterdag 18 mei. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop speelt met de vernieuwingen in op de veranderingen in de hardloopmarkt.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “16 jaar geleden was het doel van de Marikenloop om vrouwen een plek te geven in wereld van hardloopevenementen. Die missie is geslaagd, getuige de gelijke verdeling van mannen en vrouwen bij bijvoorbeeld de Stevensloop. Omdat onze ladiesrun nog steeds een fantastisch evenement is voor duizenden vrouwen, blijven we deze natuurlijk wel organiseren. Het is misschien niet meer nodig, maar wel leuk! En tegelijkertijd willen wij de fantastische locatie en prachtige loopomgeving voor iedereen toegankelijk maken in wedstrijdvorm.”

Men’s edition met afterparty

Na 16 jaar krijgen de mannelijke hardlopers hun eigen race bij de Marikenloop. De afgelopen jaren hebben verschillende mannen gevraagd of ze mee mochten lopen tijdens de Marikenloop en dit jaar is het park op zaterdagavond 18 mei van de mannen. Vrouwelijke toeschouwers zijn welkom in Park Brakkenstein, maar alleen mannen kunnen deelnemen aan de 5 en 10 kilometer door bosgebied Heumensoord. Direct na de finish kunnen ze hun prestatie vieren bij de afterparty met knallende muziek van een DJ en een hapje en drankje.

Offroad door het Zevenheuvelengebied bij Trail edition

Het Marikenweekend begint met de Trail edition op zaterdagmiddag 18 mei. De trail is een hardloopwedstrijd over onverharde, smalle paden dwars door de bossen en daagt lopers uit buiten de gebaande paden te gaan. Tijdens de 7 km, 12 km, 18 km en 25 km lange trails beleven de deelnemers het uitdagende, heuvelachtige terrein van de NN Zevenheuvelenloop van een andere kant. De langere afstanden beklimmen de Duivelsberg en bovendien voeren alle routes over het terrein van Orientalis door de Romeinse straat en over het Romeins aquaduct. De trail is uitgezet door Thomas Dunkerbeck, trailexpert en één van Nederlands beste ultra-trail lopers.

KinderKarrousel

Op zondag krijgt de Marikenloop een volwaardige kinderloop: de Kids edition. Samen met KION wordt een grote kinderloop neergezet in Park Brakkenstein. Bij deze KION Kinderloop wordt de KinderKarrousel geïntroduceerd. Kinderen lopen rondjes in een spiraal, waardoor ouders de wedstrijd goed kunnen volgen. De inschrijving voor de kinderloop gaat eind februari open.

Gezelligste ladiesrun van Nederland

Ook in 2019 is de Marikenloop de grootste en gezelligste ladiesrun van Nederland. In bosgebied Heumensoord zijn de bekende parcoursen van 5 km, 7,5 km en 10 km uitgezet. De zondagmiddag is voorbehouden voor vrouwelijke hardloopsters. Zij hebben hun eigen warming-up, eigen wedstrijd en eigen afterparty. De 5 kilometer is de hoofdafstand met een nationaal topveld aan de start.

Inschrijven

Inschrijven voor de Trail edition, Men’s edition en de Marikenloop is mogelijk via www.marikenloop.nl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?