Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, de spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op zondag 10 april het parcoursrecord heroveren, dat hij afgelopen jaar kwijtraakte aan de Belg Bashir Abdi.

Kipserem (33) triomfeerde drie jaar geleden op indrukwekkende wijze op de Coolsingel. Na 35 kilometer ging hij er in zijn eentje vandoor en finishte onbedreigd in een parcoursrecord van 2.04.11. Tijdens dezelfde memorabele race scherpte Abdi Nageeye zijn Nederlands record aan tot 2.06.17.

Uit de schaduw

Ook in 2016 zegevierde Kipserem in Rotterdam. Als outsider stapte hij letterlijk en figuurlijk uit de schaduw van de favorieten. Zijn tijd van 2.06.11 was destijds een persoonlijk record. In 2018 eindigde hij als vijfde in 2.07.22. Drie maanden geleden, op 24 oktober, raakte Kipserem tijdens een marathon van superlatieven zijn parcoursrecord kwijt aan Bashir Abdi. De Belg kwam luid bejubeld als eerste over de finish in een Europees record van 2.03.36, tevens de snelste tijd ooit in Nederland gelopen. Kipserem evenaarde zijn persoonlijk record, maar moest zich verzoenen met de tweede plaats (2.04.04).

Afrekenen met ‘Abdi & Abdi’

Bij zijn vijfde optreden in de NN Marathon Rotterdam is Kipserem uit op revanche: de zege, een pr én het parcoursrecord! Daarbij zal hij onder anderen moeten afrekenen met het olympische sterrenduo ‘Abdi & Abdi’. De boezemvrienden Abdi Nageeye en Bashir Abdi verdeelden bij de Spelen van Tokio na een bloedstollende ontknoping het zilver en brons. Waarbij Nageeye voor een kippenvelmoment zorgde door zijn trainingsmaat op meeslepende wijze naar de derde plaats te loodsen.

Vijfde wereldtopper

Met bovendien de komst van Dawit Wolde (30) is het complete erepodium van de opzienbarende 40steNN Marathon Rotterdam aanwezig op 10 april. De Ethiopiër finishte in oktober achter Bashir Abdi en Marius Kipserem in een persoonlijk record van 2.04.27 als derde.

Als vijfde topper presenteert de NN Marathon Rotterdam Kiprop Reuben Kipyego (25). De Keniaan heeft een persoonlijk record van 2.03.55 achter zijn naam. Kipyego wil die tijd op de Coolsingel verder aanscherpen.

Inspirerend voor alle deelnemers

Remco Barbier, directeur van de NN Marathon Rotterdam: “Nadat we eerder al Abdi Nageeye en Bashir Abdi konden presenteren, krijgt het deelnemersveld met de komst van Kipserem, Wolde en Kipyego nog meer allure. Ik verwacht een spannende en zeer snelle race. Inspirerend voor andere deelnemers die zichzelf op ons snelle parcours op hun eigen niveau willen overtreffen.”

Top-5 deelnemers 41ste NN Marathon Rotterdam met persoonlijk record:

1.    Bashir Abdi (Bel)                                2.03.36 (2021, Rotterdam)

2.    Kiprop Reuben Kipyego (Ken)           2.03.55 (2021, Milaan)

3.    Marius Kipserem (Ken)                      2.04.04 (2021, Rotterdam)

4.    Dawit Wolde (Eth)                              2.04.27 (2021, Rotterdam)

5.    Abdi Nageeye (Ned)                          2.06.17 (2019, Rotterdam)

Inschrijven voor de marathon op het snelle parcours door Rotterdam kan nog via: nnmarathonrotterdam.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?