Met Keep Moving loop je uitgestelde events virtueel

Blijf bewegen. Dat is de boodschap die we de voorbije weken van overheden en gezondheidsprofessionals massaal meekregen én ter harte hebben genomen. Om iedereen daarbij extra te stimuleren, werd op 20 maart Keep Moving gelanceerd. Dankzij dit virtueel beweegplatform kun je tal van uitgestelde evenementen lopen, wandelen of fietsen én daarbij een virtuele medaille verdienen die je kunt opdragen aan de zorgverlener die jij een warm hart toedraagt.

Een sportief lichtpuntje in donkere tijden: ondanks de noodzakelijke coronamaatregelen mogen we buiten blijven sporten en worden we daartoe zelfs aangemoedigd. Wie fit en gezond is, is minder vatbaar voor virussen. Wel moet die beweging individueel (of maximaal met 2 andere personen) gebeuren. Groepstrainingen en georganiseerde looptochten moeten voorlopig plaatsmaken voor individuele trainingssessies.

Misschien was je ingeschreven voor de NN Marathon Rotterdam of de KLM Urban Trail in Amsterdam, had je gepiekt naar de Utrecht Marathon of keek je enorm uit naar een ander evenement? Tal van sportevents werden afgelast of verplaatst naar een latere datum. Om de pijn te verzachten en jou te stimuleren om individueel actief te blijven ontstond Keep Moving.

Met dit gratis beweegplatform kun je de uitgestelde events virtueel lopen. Keep Moving voegt zo een extra laagje beleving en plezier toe aan je solo-beweegmomenten. Bovendien zit er ook een sociale dimensie aan het initiatief: na elke voltooide challenge kun je een virtuele medaille opdragen aan onze zorgverleners, de helden van dit moment. Hoe meer medailles we verzamelen, hoe meer we met z’n allen onze steun tonen en zorgverleners een hart onder de riem steken.

Zo werkt het

Elke week kun je kiezen voor een evenement dat in die week normaal gesproken had plaatsgevonden. Je loopt, wandelt of fietst op je eigen tempo een vergelijkbare afstand als die van het geplande event. In de buitenlucht of thuis op de loopband, maar uiteraard altijd binnen de richtlijnen van de overheid. Je krijgt telkens enkele dagen de tijd om de virtuele challenge te volbrengen en je hoeft de vooropgestelde afstand niet in één keer af te leggen. Zo kun je de inspanning spreiden over meerdere dagen. Door je wearable of sportapp (Strava, Garmin, Runkeeper, Start2Run, Fitbit of Pacer) aan Keep Moving te koppelen maak je gratis deel uit van de Keep Moving-community en wordt je beweegmoment geregistreerd. Tijd of klassement zijn niet van belang en je ontvangt per voltooide challenge altijd een unieke, virtuele medaille!

Succesvolle start

Op 20 maart werd Keep Moving gelanceerd. Het initiatief kreeg bij de start meteen brede steun uit de sportwereld. Marathontoppers als Koen Naert en Bashir Abdi, olympisch wielerkampioen Greg Van Avermaet, Hardlopen met Evy-gezicht Evy Gruyaert … Allen riepen ze op om actief te blijven en deel te nemen aan de Keep Moving-challenges.

Hun oproep en de massale deelacties van sportenthousiastelingen werden gehoord, want na één week hadden meteen al duizenden lopers aan een virtueel evenement deelgenomen. Na één maand was het aantal deelnemers gestegen tot meer dan 20.000 en zat het ‘Keep Moving-peloton’ al boven de 3 miljoen gezamenlijke kilometers. De lopers legden samen bijna 600.000 kilometer af! Maar het belangrijkste aspect: na die eerste maanden werden er maar liefst 25.976 medailles aan onze zorgverleners uitgedeeld.

Running.nl is dan ook erg trots om deel uit te maken van dit sportieve en warme initiatief. We willen jullie dan ook oproepen om ook in deze moeilijke coronatijden te blijven bewegen en deel te nemen aan de Keep Moving-challenges!


Hoe werkt het?

  • Maak (kosteloos) een account aan en koppel je favoriete sportapp
  • Neem deel aan één van de virtuele afstanden
  • Leg in eigen tempo de kilometers af op momenten dat het jou uitkomt
  • Uiteraard met inachtneming van de regels vanuit de overheid
  • Verdien een virtuele medaille en schenk deze aan een zorgverlener
  • Kies een nieuw evenement uit en blijf (verantwoord) in beweging

Steun de zorgverlener van jouw hart en het onderzoek naar Covid-19

Keep Moving staat al vanaf de start in het teken van de zorgverleners. Iedereen die een virtueel evenement afwerkt, krijgt een digitale medaille die hij of zij schenkt aan een zorgverlener. Vanaf nu kan iedereen die beweegt met Keep Moving ook vrijblijvend het onderzoek naar COVID-19 financieel steunen met een kleine donatie, namelijk door een vrijblijvende donatie te doen aan de Erasmus MC Foundation. Zodra het virus het dagelijks leven niet meer beïnvloedt en de werkdruk weer gestabiliseerd is, zorgt de foundation ervoor dat het opgehaalde bedrag ten goede komt aan een bedankje voor al deze zorgverleners uit het hele land. Uiteraard zal er ook een deel van het gedoneerde bedrag bestemd zijn voor het onderzoek naar het coronavirus.

Surf naar www.keepmoving.eu voor meer info.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?