Mizuno lanceert de Wave Rebellion Pro: een supersnelle carbonspringveer met veel stabiliteit

Het Japanse Mizuno lanceert vandaag de Wave Rebellion Pro: een marathonschoen met carbon vol sprinttechniek.

Goed nieuws voor marathonlopers die hun PR succesvol willen aanvallen, want Mizuno introduceert vandaag met de Wave Rebellion Pro zijn gloednieuwe marathonschoen: een supersnelle carbonspringveer met veel stabiliteit. De racer is ontwikkeld door tientallen topatleten op de Mizuno R&D campus in Japan. Met deze snelheidsduivel mikt Mizuno op doelgerichte hardlopers die de marathon in minder dan 2,5 uur willen afleggen.

Ondertussen hebben de meeste loopmerken ondertussen een carbonschoen in hun gamma. Wat maakt deze Wave Rebellion Pro van Mizuno nu bijzonder? Met Mizuno’s nieuwe carbontechnologie neem je vanzelf een anatomisch correcte loophouding aan waarbij je een enorme voortstuwing creëert door de geavanceerde sprinttechnologie, SMOOTH SPEED ASSIST.

De vorm van de zool is zodanig ontworpen dat het actiepunt vanaf het landingspunt is verkort, waardoor je langer met focus op midden-voorvoetlanding en teenafzet kan lopen zonder vermoeid te raken. Volgens Mizuno maak je van je marathon met deze schoen één langeafstandsprint.

Carbon én stabiliteit

Carbon en stabiliteit: voor toplopers is het de ultieme combinatie. De Wave Rebellion Pro bevat daarom een Carbon Infused Wave-plaat om de veerkracht en stabiliteit tijdens ultrasnelle runs te verbeteren. MIZUNO ENERZY LITE PLUS in de tussenzool ondersteunt de hoge snelheid door een zeer hoog energierendement te bieden. Met 220 gram is de schoen ook erg licht.

Ook de gehele zoolopbouw zorgt voor een lanceerplatform met een energieke voortstuwing. Groot pluspunt hierbij is dat de schoen ook nog eens heel lang meegaat, wat voor heel wat langeafstandslopers belangrijk is om meerdere PR’s mee te breken.

Verder heeft de innovatieve loopschoen een High Heel Construction met toegevoegde demping. Dankzij het Heel Counter Design sluit de schoen als een sok rondom je hiel en enkel aan, waardoor je extra comfort tijdens het lopen ervaart. Het bovenwerk is gemaakt met een minimum aan stiksels en materiaalonderdelen voor een soepele, naadloze pasvorm van het bovenwerk.

De tongconstructie van ultralichtgewicht mesh heeft twee veterlussen om de tong op zijn plaats te houden tijdens het lopen. De G3-buitenzool biedt hoge tractie in het lanceergebied van de voorvoet en een zachte landing in het landingsgebied van de middenachtervoet.

De Mizuno Wave Rebellion Pro is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 229,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?