‘Mooiste loopevenement van Midden-Nederland’ op naar zevende editie

De Kasteelloop De Halve van De Haar biedt voor elk wat wils. Dit jaar is het mogelijk om te wandelen, te fietsen én hard te lopen. De start is bij de kasteeltuinen Kasteel De Haar. Op zaterdag 24 juni staan een kasteelwandeling, kastelentour en een fietstocht op het programma. Op zondag 25 juni staan de hardlooponderdelen op het programma. Inschrijven is mogelijk via de website van de organisatie: www.dehalvevandehaar.nl. 

De kasteeltuinen van Kasteel De Haar zijn het decor van dit evenement. “Dit evenement is het mooiste loopevenement van Midden-Nederland. Met een parcours door het park en de tuinen van Kasteel De Haar is De Halve van de Haar het mooiste loopevenement van Midden-Nederland. Onderweg genieten wandelaars, lopers en hardlopers van de muzikale animatie en de natuur. Deelnemers lopen langs wateren, over groene lanen en over ophaalbruggen, waarbij het Kasteel op de achtergrond te zien is”, aldus de organisatie.

Naast de halve marathon zijn staat ook een 10 kilometer en 5 kilometer op het programma.

Voor de jonge sportievelingen staan er twee jeugdlopen op het programma. Die zijn in de stijl van het kasteel gestoken. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1,5 kilometer). Voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar is er de ‘Ridders en Jonkvrouwen loop’ (2,5 kilometer).

Kasteelwandeling De Haar

Op zaterdag 24 juni staat de Kasteelwandeling van De Haar op het programma. Een wandeltocht waarbij de wandelaars genieten van het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur in de omgeving van Kasteel De Haar. Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 13 kilometer of 20 kilometer, uiteraard met start en finish in de kasteeltuinen.

Nieuw: De Kastelentour

Nieuw dit jaar is de Kastelentour. Deze fietstocht is er voor iedereen die de omgeving van Kasteel De Haar wil ontdekken op de fiets. De routes van 65 kilometer, 100 kilometer en 140 kilometer leiden de deelnemers langs de kastelen en forten in het groene hart. Onderweg vind je diverse verzorgingsposten. De route van 65 kilometer is ook geschikt om met de e-bike te voltooien.

Programma

Het programma van de Kasteelloop De Halve van De Haar is als volgt:

Zaterdag 24 juni

9.00 uur: Kastelentour 140km

9.20 uur: Kastelentour 100km

9.40 uur: Kastelentour 65km

10.00 uur: Kasteelwandeling 20km

10.30 uur: Kasteelwandeling 13km

 

Zondag 25 juni

11.00 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1,5 km

11.15 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 km

11.30 uur: De Vijf van De Haar

12.00 uur: De Tien van De Haar

13.15 uur: De Halve van De Haar

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel De Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met de Kasteelloop De Halve van De Haar worden het kasteel, het park en de omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.

Goede doel

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is deze editie het goede doel van De Halve van De Haar. Op jaarbasis zijn er ongeveer 7.000 kinderen die na een operatie of onderzoek wakker worden in de recovery (uitslaapkamer). Om deze kinderen een positieve herinnering te geven aan de tijd dat ze op deze afdeling verblijven, geeft het ziekenhuis de kinderen een pluche dromedaris. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen waardoor het Wilhelmina Kinderziekenhuis ieder kind kan voorzien van deze knuffel.

 

Inschrijven

Inschrijven voor het evenement is mogelijk via de website www.dehalvevandehaar.nl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?