Musthave voor op reis: herstelkussen voor een goede nachtrust (+WIN!)

Het is geen uitzondering dat je minder (goed) slaapt als je op reis bent. Je bent in een andere omgeving, ligt op een andere matras en vaak op een te groot opgevuld hotelkussen.

Slaap is de kern van het herstelproces voor sporters, maar ook voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Tijdens de slaap vinden er namelijk tal van psychologische en fysieke processen plaats die uiterst belangrijk zijn voor onze gezondheid en ons welzijn.

Negatieve effecten van een verstoorde nachtrust

Topsporters zijn zich hier al langer van bewust. Slaapproblemen hebben dan ook verschillende negatieve effecten, zoals onder meer een tragere reactietijd, een verhoogd risico op blessures, een slechtere coördinatie, gewichtstoename en een groter risico op depressie.

Voor een goede nachtrust is niet alleen een goed slaaproutine van belang, maar ook een aangepaste slaapomgeving draagt bij aan hoe snel we in slaap vallen en hoe diep we slapen. Vooral op reis, in een vreemd bed, is die slaapomgeving niet onbelangrijk. Je slaapt doorgaans beter wanneer je je thuisvoelt met jouw eigen kussen onder het hoofd. BLACKROLL, bekend om hun foamrollers en expert in fascia training, ontwikkelde daarvoor het Recovery Pillow, dat je vanuit je eigen bed snel oprolt om in je reiskoffer te stoppen. Een optimale grootte voor zowel thuis als onderweg dus. 

Compact, oprolbaar en hygiënisch

Het hoofdkussen is niet alleen ergonomisch gevormd en van traagschuim (memory foam) gemaakt: het is met een grootte van 50 x 30 cm ook klein en praktisch. Dankzij de grootte en de mogelijkheid om dit kussen eenvoudig op te rollen, heb je jouw persoonlijke ontspan- en hersteltool altijd bij je. Het elastische, ademende High Tech Memory Foam zorgt ervoor dat het hoofdkussen ook na het uitrollen zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Dankzij de vuilafwerende tas waarin je het kussen kan oprollen, blijft het kussen bovendien hygiënisch schoon.

Het Recovery Pillow rol je eenvoudig op en past zo in je koffer of rugzak. Foto: Blackroll

Voor buik-, rug- en zijslapers

Het Recovery Pillow is geschikt voor elk type slaper. Rugslapers kunnen het middendeel van de normale kant van het kussen, dat in een lichte kuil is gevormd, gebruiken. Zijslapers kiezen voor de iets hardere, hogere en meer gebogen kant. Draai je het kussen om? Dan kan je ook als buikslaper een goede ondersteuning vinden.

Winactie RunningNL

Op de redactie zijn we ons erg bewust van een goede nachtrust. Daarom willen we dit herstelkussen cadeau doen aan enkele gelukkige lezers en mogen we 3 exemplaren weggeven. Kans maken op dit unieke kussen? Check dan ons Instagram-account en doe mee aan onze wedstrijdactie. Deelnemen kan tot zondagavond (18/07 – 20u00). 

Adviesprijs Recovery Pillow: 89,90 euro

Meer info en details over het Recovery Pillow vind je op de website van BLACKROLL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?