Naar het toilet tijdens je training: wat nu?

Iedereen heeft het vast al eens meegemaakt: tijdens je training voel je plots dat je naar het toilet moet. Hoe kan je je daarop voorbereiden?

Neem toiletpapier mee

Geen hele rol, wel enkele velletjes. Het kost geen moeite om dat mee te nemen en je gaat er ook niet trager door lopen. Bovendien kan je het makkelijk wegsteken en wanneer de nood het hoogst is, zal je blij zijn dat je het mee hebt.

Pas je route aan

Uiteraard heb je weinig vat op Moeder Natuur, maar je kan er wel op anticiperen. Bijvoorbeeld door looproutes uit te stippelen waar je ’toiletmogelijkheden’ hebt. In tal van parken zijn er bijvoorbeeld toiletvoorzieningen. Je kan er ook voor kiezen om dicht bij huis te blijven en telkens het blokje rond te lopen. Niet echt avontuurlijk, maar zo ben je er wel zeker van dat je je eigen wc als uitweg hebt voor het geval het nodig is.

Check de toiletcode

Als je toch op avontuur trekt in een bebost gebied, is het wijselijk om op voorhand even de ’toiletcode’ te checken. Indien die er niet is, adviseert de ongeschreven regel je om je behoefte te doen op +-70 meter van het pad. Bij voorkeur op een plaats met veel licht, wat het composteringsproces versnelt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?