Nederlands recordhouder Abdi Nageeye aan de start van 39e NN Marathon Rotterdam

De Nederlandse marathonloper Abdi Nageeye zal op zondag 7 april voor de 3e keer aan de start staan van de mooiste marathon van Nederland. De 29-jarige topatleet is geen onbekende in Rotterdam. In 2015 liep hij zijn debuut in de Maasstad en finishte als 9e overall in een tijd van 2.12.33. Met deze prachtige prestatie werd hij gekroond tot Nederlands Kampioen. In 2017 dook hij, als eerste Nederlandse atleet ooit, op de Coolsingel onder de ‘magische’ grens van 2.10.00 (2.09.36). Een half jaar later eiste de geboren Somaliër op een ‘zomerse’ dag in Amsterdam de nationale titel op in een Nederlands record van 2.08.16.

De talentvolle Nageeye komt terug naar Rotterdam, mede om revanche te nemen op het EK Atletiek in Berlijn waar hij in de slotfase de strijd moest staken wegens krampen. Eerder dat jaar liep hij de Boston Marathon waar hij in zeer barre weersomstandigheden als 7e over de finish kwam. Volgens de atleet zelf zijn zwaarste marathon ooit.

Abdi krijgt tijdens de 39e editie van de NN Marathon Rotterdam geduchte tegenstand van de Belg Koen Naert die de gouden medaille veroverde tijdens het EK Atletiek in Berlijn (2.09.51). De beide atleten zijn aan elkaar gewaagd en het zal naar verwachting een mooie strijd gaan opleveren.

Eveneens aan de start staat de 32-jarige Haagse topatleet Khalid Choukoud, zo maakte de organisatie afgelopen november bekend. In de komende editie wil Choukoud zijn beste prestatie van 2.10.52. gelopen tijdens zijn debuut in Rotterdam in 2014, aanscherpen en hij is ervan overtuigd dit in Rotterdam te gaan doen, zo liet hij eerder weten.

NN Marathon Rotterdam

De ca. 17.000 deelnemers starten zondag 7 april om 10.00 uur aan de voet van de iconische Erasmusbrug. De finish is nog steeds op de Coolsingel, het bruisende middelpunt van het marathonweekend. De inschrijving voor de 39e editie van de populaire NN Marathon Rotterdam loopt storm. Inmiddels is reeds 85% van de startnummers uitverkocht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?