Roitterdam Marathon 2022 Abdi Nageeye wint de Rotterdam Marathon Foto ; Pim Ras

Nederlandse Kampioenschappen terug bij NN Marathon Rotterdam

De NK zijn terug bij #demooiste. De NN Marathon Rotterdam organiseert op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in haar bestaan de Nederlandse kampioenschappen. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan de grootste marathon van het land.

De titelstrijd is op zijn plaats bij de 42ste NN Marathon Rotterdam. Niet alleen vanwege het snelle parcours, dat elk jaar goed is voor vele persoonlijke records. Ook door de unieke ambiance, waarbij de lopers kunnen rekenen op massale ondersteuning door honderdduizenden enthousiaste toeschouwers.

Abdi & Abdi

Hoe snel het parcours van de NN Marathon Rotterdam is, bewezen de afgelopen jaren onder anderen ‘Abdi & Abdi’. De Belg Bashir Abdi triomfeerde in oktober 2021 in een Europees record van 2.03.36. Dat was een parcoursrecord en de snelste tijd ooit in ons land gelopen. In april van dit jaar vestigde Abdi Nageeye, als eerste Nederlandse winnaar, op de Coolsingel een nationaal record van 2.04.56. Bij de vrouwen verraste Nienke Brinkman in 2.22.51 met een prestatie die geen landgenote eerder realiseerde.

Nageeye en Abdi, na een meeslepende ontknoping respectievelijk tweede en derde bij de Olympische Spelen in Japan (2021), complimenteerden net als Brinkman de NN Marathon Rotterdam na hun winnende recordraces. Ze roemden het snelle parcours, de voortreffelijke organisatie en de bijzondere sfeer die de lopers vanaf de start onder aan de iconische Erasmusbrug tot en met de finish op de traditioneel bruisende Coolsingel inspireert.

Snelle race

Mario Kadiks namens de organisatie: ,,Wij zullen er alles aan doen om de atleten ook volgend jaar optimale omstandigheden te bieden voor een mooie, snelle race. We verwachten bovendien een boeiende strijd om de nationale titels. Dat past bij onze status als toonaangevende marathon van Nederland. We maken er vanzelfsprekend ook weer een waar volksfeest van, want het gaat behalve om een topsportevenement ook om een festijn voor de recreatieve atleet én het publiek.’’

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?