New Balance voegt carbonschoen en dagelijkse trainingsschoen toe aan FuelCell-collectie

New Balance komt met twee updates van zijn FuelCell-lijn. Begin februari werd de FuelCell SC Elite v4 gelanceerd als de nieuwste evolutie van de razendpopulaire wedstrijdschoen. En nu maakt ook de New Balance Rebel v4 zijn entree als trainingspartner voor dagelijkse hardloopsessies. Deze nieuwste toevoegingen aan de FuelCell-reeks omarmen de meest geavanceerde technologieën en verenigen snelheid met comfort.
FuelCell SC Elite v4
De innovatie uit het New Balance Research Lab herdefinieert snelheid

Sneller, lichter, beter: dat is het motto van de nieuwe FuelCell SC Elite v4. De schoen is speciaal ontwikkeld voor wedstrijden, met als doel lopers naar persoonlijke topprestaties te begeleiden. De SC Elite v4 valt op door zijn nieuwe FuelCell-schuim en stevigere koolstofvezelplaat, wat hem de lichtste en snelste SC Elite tot nu toe maakt. Een belangrijke innovatie is het gebruik van PEBA (Polyetherblockamide): een hoogwaardig thermoplastisch elastomeer dat vaak wordt gebruikt in sportuitrusting. PEBA wordt gebruikt in de tussenzool van de Elite v4 en biedt volgens data van het sportonderzoekslaboratorium van New Balance een energierendement dat 4% hoger is dan dat van zijn voorganger.

Ook het ontwerp kreeg een upgrade: een gestroomlijnd mesh-bovenwerk resulteert in een lichter gewicht en een minimalistische constructie. Dankzij de FantomFit-technologie in het bovenwerk ben je verzekerd van optimale grip tijdens de wedstrijd. De SC Elite v4 is de perfecte partner voor gedreven lopers en biedt maximale ondersteuning voor lange afstanden.

In het maartnummer van RunningNL-magazine (1 maart bij abonnees en vanaf 7 maart in de winkel) onderwerpen we deze nieuwe snelheidsduivel aan een test. Hoe scoort hij in praktijk? Bestel RunningNL-magazine hier alvast online.  

FuelCell Rebel v4
Jouw dagelijkse trainingspartner

De nieuwste FuelCell Rebel v4 wordt gekenmerkt door een opvallend ontwerp en biedt een comfortabel loopgevoel. Het tussenzoolschuim, dat zich zowel aan de zijkanten als in het midden bevindt, maakt deze schoen tot de perfecte keuze voor dagelijkse trainingen, met een uitstekende energieteruggave.

Dankzij de nieuwe FuelCell-schuimverbinding is hij lichter dan zijn voorganger en het lichte bovenwerk met FantomFit zorgt voor een nauwkeurige pasvorm. In tegenstelling tot de SC Elite v4 heeft de FuelCell Rebel v4 geen koolstofvezelplaat, waardoor hij geschikt is als trainingsschoen voor zowel beginners als gevorderden.

FuelCell?

De FuelCell-technologie van New Balance is een van de bekendste technologieën van het merk en New Balance’s meest responsieve foam tot nu toe. De FuelCell biedt een grote energieteruggave en stuwt je als het ware vooruit. Al sinds de introductie van de technologie in 2017 was het doel van FuelCell om lopers te helpen met het vinden van hun (top)snelheid. Of dat nu op de atletiekbaan is, of tijdens de lange kilometers van de marathon.

Adviesprijs FuelCell SC Elite v4: € 280,00

Adviesprijs FuelCell Rebel v4: € 160,00

Verkrijgbaar op www.newbalance.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?