Nieuw hardloopfeest: Stadspark Nightrun Groningen

Groningen is een bijzonder loopfeest rijker. De Nightrun vindt dit jaar namelijk voor het eerst plaats in het Stadspark, en wel op zaterdag 19 november. De inschrijving voor dit evenement is vandaag officieel geopend.

Het is de eerste Nightrun in Groningen. Voorheen werd dit evenement georganiseerd op Groningen Airport Eelde in Drenthe. Nu trekt het naar de stad om meer mensen te laten genieten van dit feestje. “De Stadspark Nightrun is een echte Fun Run. Plezier staat op één en het Stadspark is daar een uitstekende locatie voor. Het is groot genoeg voor een evenement van dit kaliber, donker en sfeervol en dichtbij het centrum en station waardoor het makkelijk bereikbaar is voor iedereen”, legt Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland uit.

Sfeervol

Meijer benadrukt dat de Stadpark Nightrun een feest moet zijn en geen wedstrijd. “De ervaring is dat we alleen maar lachende mensen zien die in een zeer bijzondere omstandigheden hardlopen. En daarbij genieten van alle verrassingen die ze onderweg tegen komen.”

Deelnemers kunnen kiezen uit een korte of een lange route. De korte is ongeveer 6 km en de lange ongeveer 10. “Het zijn toegankelijke afstanden voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol. We lopen in de avond door het prachtige Stadspark met mooie verlichting en leuke muzikale verrassingen. Het belooft een supermooi loopfeest te worden.”

Inschrijven

De inschrijving voor de eerste editie van de Stadspark Nightrun is nu geopend. Inschrijven kan via: www.stadsparknightrun.nl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?