Nieuw parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Het gezelligste hardloopevenement van Maastricht keert op zondag 9 juni weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken.
Het vernieuwde parcours van de 10 Engelse Mijl brengt je vanaf de start op de Van Hasseltkade langs de Maas richting het ENCI-terrein. Hier is het keerpunt van de route en je mag je alvast voorbereiden op een pittige klim bij Slavante. Na deze bochtencombinatie vervolgen we de route om Fort Sint Pieter heen en lopen we over de Mergelweg richting de Apostelhoeve, de oudste wijngaard van Nederland.
De prachtige passage langs de druivenranken is één van de parels op het parcours. Via de rustieke wijk Villapark en het Henri Hermanspark duiken we vervolgens het centrum in. In de laatste meters passeer je het Vrijthof en finish je uiteindelijk op de sfeervolle Markt! Een pittig maar bijzonder en onderscheidend parcours, dat bij velen duidelijk in de smaak valt. De vervroegde starttijd van 08.45 uur, zorgt ervoor dat de deelnemers in ideale omstandigheden het parcours op kunnen.
Voldoende variatie
Naast de 10 Engelse Mijl, kunnen fanatiekelingen ook deelnemen aan de 10 kilometer, de MVV 5 kilometer, de MVV Kids Run (1 EM) of de MVV Mini Run (300 meter). Zo ontdekken deelnemers tijdens de 10 kilometer ook de pittige klim bij Slavante en via de prachtige wijk Villapark loop je richting het Henri Hermanspark door naar de finish op de Markt.
De MVV 5 kilometer staat bekend als dé afstand om de binnenstad van Maastricht te bewonderen. De Maas zorgt voor een prachtig decor op het eerste gedeelte van de route waarna je richting het Jekerkwartier en Tapijn gaat. Uiteraard kom je ook hier langs het Vrijthof voordat je jouw medaille en lekker stuk vlaai mag ontvangen bij de finish op de Markt.
Voor de jonge hardlopers staat de MVV Kids Run 1 Engelse Mijl en de MVV Mini Run 300 meter op het programma. De Kids Run start op de Van Hasseltkade en gaat over de Kesselskade richting de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe. Via de Kapoenstraat gaan ze als een raket richting het Vrijthof én de finish. De Mini Run start op het Vrijthof en gaat direct door de Grote Gracht naar de Markt.
Inschrijven
De populariteit van Maastrichts Mooiste én het nieuwe parcours van de 10 Engelse Mijl blijkt, de startbewijzen vliegen namelijk de deur uit. Wil jij de uitdaging aangaan maar heb je je nog niet ingeschreven? Ga dan naar www.maastrichtsmooiste.nl/inschrijven en schrijf je in voordat het te laat is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?