Nieuwe adidas 4DFWD heeft een 3D-geprinte middenzool om je vooruit te stuwen

adidas ontwikkelde een speciale ‘4D’-techniek in samenwerking met Carbon en baseerde zich op data-inzichten van duizenden atleten van de voorbije vier jaar. De 4DFWD is zo bedacht dat je letterlijk en figuurlijk vooruit wordt geduwd. Het rasterwerk in de tussenzool zorgt voor drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en meer efficiëntie tijdens het lopen.

3D-techniek in de zool

De vlindervormige FWD CELL van de zool, die geselecteerd is uit liefst 5 miljoen mogelijke rasterstructuren, wordt bij een verticale impact voorwaarts samengedrukt. Dit zorgt ervoor dat de energie van de impact wordt omgezet in een horizontale voorwaarste beweging voor een soepele transitie. Deze zool is bovendien gemaakt van 39% biologisch materiaal.

Comfortabele pasvorm

In de nieuwe schoen is ook de pasvorm onder handen genomen. Het Primeknit bovenleer is deels gemaakt van gerecycled polyester en sluit aan bij de 4DFWD-tussenzool, wat bijdraagt aan een comfortabele pasvorm. Tegelijkertijd biedt de technologie lopers voldoende steun en draagt hij bij aan een grote bewegingsvrijheid.

Alberto Uncini Manganelli, adidas SVP en General Manager bij adidas Running & Credibility Sports is lovend over de schoen: “Met deze vernieuwende tussenzool, een primeur in de sector, is de adidas 4DFWD meteen onze meest geavanceerde digitaal geprinte looptussenzool tot nu toe. Hij toont ook het potentieel van de 4D-technologie om fysica- en biomechanische studies om te zetten in prestatiegerichte oplossingen. We kijken er erg naar uit om lopers dit nieuwe product te laten ervaren.”

‘Podiumschoen’ in Tokio

De adidas 4DFWD wordt uitgebracht in drie kleuren. Een daarvan is de Tokyo Collection, de belangrijkste ‘podiumschoen’ voor de atleten op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

De adidas 4DFWD is vanaf 15 mei in beperkte oplage verkrijgbaar in de kleuren ‘core black’ en ‘solar red’ voor een adviesprijs van 200 euro. Meer info via de website van adidas.  

Dafne Schippers met de nieuwe 4DFWD

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?