NS Trailroute boekje gelanceerd

Onder trailrunners is de Utrechtse Heuvelrug Trail een klassieker. Een ruim 30 kilometerlange trailrun tussen de stations van Rhenen en Driebergen-Zeist, die wordt gevolgd met een GPS. Van de begintijd wordt een foto gemaakt met de stationsklok, waarna het avontuur begint. Bij het eindpunt aangekomen volgt weer een foto met de stationsklok met daarop de eindtijd.

Zo gingen al honderden trailrunners over de Utrechtse Heuvelrug en groeide dit initiatief van de online trailcommunity Mudsweattrails uit tot een ongekend succes. De combinatie van reizen, lopen in een andere omgeving, je weg vinden van A naar B en dat in prachtige natuur is een totaal andere manier van trainen dan je standaard rondje vanuit huis.
Het bleef niet alleen bij de UHT. Mudsweattrails trok meer groene lijntjes tussen stations en dat bleef ook bij NS niet onopgemerkt. NS zocht daarom contact met Mudsweatrails en zo ontstond het idee om, naast de al bekende NS wandelroutes, de NS trailroutes te bundelen.

Trein-trailers

Tijdens de Koning van Spanje Trail is het boekje met daarin 13 trailroutes door heel Nederland gelanceerd. De routes zijn allemaal middels een GPS te lopen en starten en eindigen allemaal bij een station. De trails variëren in afstand van 20 tot 50 kilometer en ook de trailvakantie, waarbij je meerdere etappes aan elkaar knoopt, ziet het daglicht. Meer trails zijn in ontwikkeling.
Een overzicht van alle routes met informatie over de hoogtepunten en gpx-bestanden vind je de op site van Mudsweattrails.

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?