On lanceert innovatieve marathonschoen voor Olympische Spelen

Het Zwitserse loopmerk On lanceerde met de Cloudboom Echo een elitemarathonschoen. De schoen is het resultaat van innoverend onderzoek, dat twee jaar liep, en de inzichten van topatleten.

De Cloudboom Echo is ontworpen om records te breken. De schoen creëert een opmerkelijke loopeconomie, die tot uiting komt door de verminderde energiebehoefte om aan een constant, submaximaal tempo (vergelijkbaar aan het marathontempo) te lopen. Dat betekent dus dat je efficiënter die 42,195 km op de teller zet.

De volledig nieuwe geometrie van de tussenzool creëert een rocker-vorm carbon Speedboard: On’s unieke carbonplaat die zorgt voor een voorwaartse stuwing. Het Speedboard strekt zich uit over de volledige lengte van de schoen en wordt versterkt door het superlicht Helion foam.

Een andere opvallende troef van de Cloudboom Echo is de hoge mate van demping. Dankzij een dubbele laag van optimaal geplaatste ‘Cloud cavities’ ontstaat er een superieure demping, die zich aanpast aan jouw persoonlijke looppas.

Na uitgebreid labo- en veldonderzoek, kwam de Cloudboom Echo als de meest prestatiegerichte schoen naar boven. Een schoen die kan wedijveren op het hoogste niveau.

Ook leuk: On lanceerde The Echo Files: een online platform waarop je een blik achter de schermen krijgt bij On’s beste atleten. Benieuwd naar hoe ’s werelds beste sporters trainen? Neem een kijkje op www.echo-files.net.

De Cloudboom Echo is vanaf 22 juni verkrijgbaar aan een adviesprijs van 250 euro.

Ga naar de website van On.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?