Ontdek in maart en april Nederlandse steden met de KLM Urban Trail Series

Op 19 maart opent Amsterdam het nieuwe seizoen van de KLM Urban Trail Series. Hierna volgen Breda (26/03), Groningen (2/04) en Utrecht (10/02). Welke stad/steden wil jij op een unieke en sportieve manier ontdekken?

Lekker sportief bezig zijn en tegelijkertijd ’s lands meest prachtige steden op een unieke manier (her)ontdekken? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Series. Deze avontuurlijke runs gaan onder andere door gebouwen, theaters, stadions en nog veel meer verrassende locaties. Kortom, je loopt langs en door plekken waar je (bijna) nooit komt.

De KLM Urban Trail Series vinden doorheen het jaar plaats (een uitgebreide kalender vind je hier), maar wij richten ons nu op de eerste Urban Trails van dit jaar, want Amsterdam, Breda, Groningen en Utrecht kan je in maart en april al lopend (her)ontdekken!

KLM Urban Trail Amsterdam

Voor de vijfde editie van de KLM Urban Trail Amsterdam op zondag 19 maart 2023 werkt de organisatie aan een gloednieuw parcours langs en door de leukste locaties van stadsdeel West. De start en finish vinden plaats bij de Centrale Markthallen. Vanuit deze inspirerende plek kunnen de deelnemers kiezen voor een korte route van 6 kilometer of een lange route van 12 kilometer. Onderweg maken onder andere de Buurtboerderij, Survivalclub, Brouwerij De Prael en Museum het Schip deel uit het van het vernieuwde parcours.

KLM Urban Trail Breda

Ook voor de vijfde van de KLM Urban Trail Breda op zondag 26 maart 2023 werkt de organisatie aan een gloednieuw parcours langs en door de leukste locaties van Breda. De start en finish vinden plaats bij Brouwerij Frontaal. Deze innovatieve en uiterst smaakvolle locatie is het ideale startpunt voor een hardlooptocht door de stad. Deelnemers kunnen kiezen voor een korte route van ongeveer 6 kilometer of een lange route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg maken onder andere bibliotheek Nieuwe Veste, Foodhall Breda, Escaperoom 076 en Chassé Theater deel uit het van het parcours.

KLM Urban Trail Groningen

Op zondag 2 april 2023 is het de beurt aan Groningen, waar de organisatie een gloednieuw parcours langs en door de pareltjes van Groningen heeft uitgestippeld. De start en finish vinden plaats op een heel bijzondere locatie, bij de Euroborg. Ook in Groningen kan je kiezen voor een route van ongeveer 6 of 12 km lang. Onder andere studentenvereniging Albertus Magnus, Synagoge Groningen, Peakz Padel en het Kwadraat maken deel uit het van het parcours.

KLM Urban Trail Utrecht

Op paasmaandag 10 april staat Utrecht op de kalender, waar een nieuw parcours wordt uitgetekend langs de singel en door een heleboel bijzondere locaties in de binnenstad. De start vindt plaats bij Hoog Catharijne en de finishlijn wordt getrokken in het Moreelsepark. De deelnemers kunnen kiezen voor een korte route van 5 à 6 kilometer of een lange route van 10 à 12 kilometer. Onder andere Centraal Museum, Taplokaal Gist, Museum Speelklok en Flora’s Hof werden al bekend gemaakt als locaties.

Door de paroursen (bijna) volledig te vernieuwen zorgt de organisatie ervoor dat ze alle deelnemers een verrassende ontdekkingstocht kunnen aanbieden, ook als iemand al meerdere keren heeft meegedaan.

Een compleet overzicht van alle deelnemende locaties wordt in de loop van komende weken bekend gemaakt. Houd de websites en socialemediakanalen van de KLM Urban Trails Series dus zeker in de gaten en schrijf je alvast in!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?