Ontdek op 5 november het vernieuwde parcours van de Plantsoenloop Groningen

'De 64e editie van deze klassieker van het Noorden wordt een verrassende editie', aldus Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.

Nieuw parcours

De Plantsoenloop is de oudste loop van Groningen en daarmee een echte klassieker. Toch is deze editie anders dan de afgelopen jaren. “We hebben gekozen voor een vernieuwd en ruimer parcours. We hebben een ronde van 4 km gecreëerd door het Noorderplantsoen. In het verleden was dit een ronde van 2 km, waardoor deelnemers aan de 4 en de 8 km meerdere rondes moesten lopen. Nu is dat beperkt tot maximaal twee.”

Het vernieuwde parcours zorgt voor nog meer loopplezier tijdens de Plantsoenloop. “We hebben gekeken naar veranderingen die deze klassieker nog leuker maken voor de deelnemers. Een nieuwe start- en finish, meer ruimte en echt een ander parcours. Maar het blijft wel 100% de Plantsoenloop.”

Het parcours van de Plantsoenloop Groningen loopt, zoals altijd, door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen, met een sfeervolle start- en finish op de Kruissingel. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 4 en 8 km. Ook is er een Kids Runs van 1, 2 en 4 km.

Meer info & inschrijven: www.plantsoenloop.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?