Organisatie marathon Malaga beloont Spaanse toploper voor knap staaltje sportiviteit

Ricardo Rosado liet een vijfde plaats in de marathon van Malaga en het daarbij horende prijzengeld schieten omdat hij het belangrijker vond om een zwijmelende Keniaanse collega over de meet te helpen. De Spaanse toploper oogstte enorm veel lof voor zijn sportiviteit.
Zwijmelende Kiprono

Rosado leek zondag op weg naar een zesde plaats in de marathon van Malaga, tot de Keniaan Evans Kimtai Kiprono kort voor de finish een gigantisch inzinking kreeg. Rosado had met een ultieme sprint nog ‘makkelijk’ vijfde kunnen worden, maar dat wilde hij niet. De Madrileense loper vertraagde om de zwijmelende Kiprono over de meet te helpen. De Keniaan finishte zo als vijfde, Rosado als zesde.

Dat Rosado door zesde en niet vijfde te worden 500 euro prijzengeld misliep, kon hem niet deren. “De marathon is een intense ervaring. Hij is de hele dag beter geweest dan ik, dus hij verdiende het om vijfde te worden”, legde Rosado na afloop uit aan Malaga Hoy. “Ik zou het zo opnieuw doen.”

Extra prijzengeld

De organisatie van de marathon van Malaga bleef niet ongevoelig voor dit knap staaltje van sportiviteit en besliste na afloop om Rosado 500 euro extra prijzengeld uit te keren, alsof hij vijfde geworden zou zijn.

De reden voor het zwijmelen van Kiprono was uitdroging. Hij werd meteen na de finish naar het ziekenhuis gebracht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?