Plantsoenloop Groningen gaat op voor jubileumeditie

Hardloopfanaten kunnen zich opmaken voor de oudste loop van Groningen op zaterdag 4 november. Het is dit jaar een jubileumeditie van de traditionele loop door het Noorderplantsoen. Het is dit jaar de 65e editie van de hardloopklassieker, waarvan de inschrijving nu geopend is.

Uiteraard vormt het Noorderplantsoen wederom het groene decor van deze loop. Deelnemers genieten van een prachtige omgeving tijdens de Plantsoenloop. Het parcours bestaat uit een route van 4 kilometer. Deelnemers die gaan voor de 8 kilometer lopen dit rondje twee keer.

Kids Runs

De Plantsoenloop is een familie-activiteit, want ook kinderen kunnen deelnemen aan dit evenement. Voor de jongste hardlopers zijn er Kids Runs van 1, 2 en 4 kilometer. Lopers van 12 jaar en ouder mogen deelnemen aan de Plantsoenlopen van 4 en 8 kilometer.

Arjen Robben

In de vorige editie, waaraan 3.600 deelnemers aan de start stonden, deed ook niemand minder dan Arjen Robben (deze editie op de cover van het RunningNL magazine). Wil je alvast in de stemming komen voor de Plantsoenloop? Check dan hier de aftermovie van 2022.

Inschrijven

Zaterdag 4 november belooft een dag vol sportiviteit, gezelligheid en plezier te worden in het Noorderplantsoen. Inschrijven kan via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?