Playboymodel loopt 10 kilometer in wereldrecordtijd, althans…

Khloe Terae was trots na afloop van de Divas Half Marathon in de Verenigde Staten, zo liet het Playboy-model op haar Instagram-account weten. Haar 2 miljoen volgers konden lezen hoe ze samen met haar vriendin Bre Tiesi-Manziel haar eerste halve marathon in minder dan twee uur had voltooid.

Op zich geen bijzondere prestatie, maar toch ontstonden er al snel twijfels over de bewering. Het duo had de eerste 10,2 kilometer namelijk afgelegd in anderhalf uur. Dat betekende dat ze de tweede helft, bijna 11 kilometer, in 26.53 zouden hebben gelopen. Het wereldrecord op de 10.000 meter staat met 26.17 op naam van Kenenisa Bekele.

De website marathoninvestigation.com heeft de kwestie uitgezocht en komt tot de conclusie dat het duo een lus in het parcours hebben overgeslagen. De beide diva’s ontkennen ondertussen nog steeds ten stelligste dat ze vals hebben gespeeld. Een andere wedstrijdorganisator heeft inmiddels een bedrag van 10.000 dollar toegezegd als ze die laatste 10 kilometer nog een keer zo snel kunnen lopen. Ditmaal wel op een atletiekbaan en in aanwezigheid van camera’s.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?