Politie roept op om ID mee te nemen tijdens het hardlopen
Politie roept op om ID mee te nemen tijdens het hardlopen

Politie roept op om ID mee te nemen tijdens het hardlopen


De politie heeft hardlopers opgeroepen altijd een identiteitsbewijs of een kopie daarvan mee te nemen tijdens het trainen. Mocht de sporter onderweg iets overkomen, dan hoeft er niet uren gezocht te worden naar zijn of haar identiteit.

Deze week stortte een man in tijdens het sporten in op de Oostdijk in Hellevoetsluis. Een buurtbewoner schoot te hulp en wist de man succesvol te reanimeren waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie wist op dat moment echter nog steeds niet wie het slachtoffer was. "We zijn uren bezig geweest zijn identiteit te achterhalen'', meldt een politiewoordvoerder.

Dat het op zak hebben van je ID bewijs verstandig is, wist je waarschijnlijk al. Maar een plastic kaartje of een paspoort is niet altijd even handig om tijdens het sporten mee te nemen. Er bestaan al verschillende andere SOS-hulpmiddelen om toch identificeerbaar te zijn zoals:

  • SportID: dit is een armband speciaal voor sporters waarbij jouw gegevens op een RVS plaatje zijn gegraveerd.
  • SOScoin: een rode plastic schijf waarop je gegevens vermeld staan. Deze kun je makkelijk aan je veters bevestigen.
  • Een SOS talisman: dit lijkt op de coin, maar komt in de vorm van een (sleutel)hanger voor aan je horlogeband, een armband, of andere vormen.
  • Safe ID: dit is een metalen plaatje, armband of pasje waarop een persoonlijke QR code staat vermeld. De eigenaar kan digitaal zijn gegevens invullen, waarna deze zichtbaar zijn voor hulpverleners als ze de code scannen.
  • Naamplaatje: wat je ook vaak ziet is een RVS naamplaatje waarop je gegevens kunnen worden vermeld en als ketting gedragen kan worden.

Heb jij een andere oplossing om identificeerbaar te zijn tijdens het hardlopen? Wij horen het graag!