Recordaantal deelnemers Plantsoenloop Groningen

De 64e editie van de Plantsoenloop op zaterdag 5 november 2022 was een bijzondere. Het hardloopevenement in Groningen genoot dit jaar van een recordaantal deelnemers. Ruim 3600 hardlopers liepen over een nieuw parcours door het Noorderplantsoen.

De klassieker van het Noorden had ook dit jaar meerdere onderdelen. Zo bestond de Plantsoenloop deze editie uit een aantal kids runs van 1, 2 en 4 kilometer. De Plantsoenloop van 4 en 8 kilometer completeerden het loopfeest voor jong en oud.

Winnaars

Op een prachtige herfstdag klonk om 14.15 uur het startschot voor de 4 kilometer Plantsoenloop. Nick Marsman werd dit jaar eerste met een eindtijd van 11 minuten en 59 seconde. Bij de vrouwen was het Bernice Meijer die als snelste over de finishlijn kwam met een tijd van 13 minuten en 51 seconde.

Noorderplantsoen

Om 15.00 uur ging de 8 kilometer Plantsoenloop van start. Na een mooie tocht door het heuvelachtige Noorderplantsoen was het Nik Lemmink die er met de eretitel vandoor ging. Dat deed hij met een prachtige tijd van 23 minuten en 58 seconde. De snelste vrouw op dit onderdeel was Silke Jonkman. Een mooie tijd van 26 minuten en 32 seconde was genoeg om de beker in ontvangst te nemen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?