Review – ASICS Kayano 26: een dikke 8

Als wedstrijdloper kiest Bas Stigter (32) voor een andere schoen, maar de schoen die hij wekenlang heeft getest stemt hem vooral positief. De eigenaar van Runnersworld Amsterdamse Bos geeft de ASICS Kayano 26 dan ook een dikke acht als rapportcijfer. “Voor mij is dit niet direct de schoen waarmee ik mijn wedstrijden zou gaan lopen, maar als je veel kilometers maakt is deze schoen prima. Ik ben zelf geen ‘ASICS-loper’, maar dit type vind ik wel fijn. Met name op mijn wat langzame testlopen durf ik zelfs wel te stellen dat ze heerlijk zitten en lopen.”

De loper van Loopgroep Aart Stigter (vader), onlangs nog goed voor een snelle 10 kilometer in 31 minuten, heeft zijn Kayano’s op verschillende manieren getest. “Er zijn zeker wel tien serieuze trainingen op uitgevoerd. Dat waren afwisselend langzame en snelle lopen. Zoals gezegd, bij de langzame lopen is met name de stabiliteit en de directheid erg prettig. Ze zijn niet te zacht, wat ik vooral prettig vond bij de testlopen hier op de onverharde ondergrond in het Amsterdamse Bos. De steun en het grondcontact scoren bij mij ook hoog. Nog beter vind ik de steun en de correctie van deze schoenen. Dat levert alles bij elkaar een uitstekende score op. Overigens heb ik er niet alleen maar testlopen op gedaan, ik draag ze ook gewoon als ik aan het werken ben in mijn winkel.”

Voor zijn wedstrijden kiest hij nog steeds voor zijn Adidas Takumi Sen, maar voor trainingen heeft de Kayano op hem een goede indruk gemaakt. “Het feit dat ik geen verbeterpunten op kan noemen zegt wel wat. Het is absoluut een blijvertje voor het grote publiek. Het model is volgens mij ook breed inzetbaar. Je kan er tussen de vijf kilometer en de marathon prima mee uit de voeten. Ook zien ze er mooi uit. Misschien het minst belangrijk als het gaat om de aankoop van een paar schoenen, maar ik geef dit model voor het uiterlijk toch het op één na hoogste cijfer. Nu train ik nog gemiddeld 80 tot 100 kilometer in de week voornamelijk op mijn Mizuno Riders, maar deze ASICS zouden ook voor mijzelf een goede trainingsschoen kunnen worden.”

Bas Stigter (32), loopt gemiddeld 80 tot 100 kilometer per week

rapportcijfers

pasvorm 8
demping 7
steun 9
correctie 9
grondcontact 8
uiterlijk 9

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?