Runfluencer Debbie zet anderen in beweging

In deze rubriek presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Debbie van Kuijk (43). Ze begon tien jaar geleden met hardlopen, heeft een voorliefde voor hardlopen in het buitenland, deelt haar avonturen graag met haar volgers en organiseert zelfs haar eigen hardloopwedstrijd.

Toen Debbie in 2013 stopte met roken, begon ze met hardlopen. Ze vond dat de knop om moest en wilde gezonder leven. “Ik begon met trainen naar mijn eerste vijf kilometer onafgebroken hardlopen. Ik houd ervan om mezelf uit te dagen, dus de vijf kilometer werd tien kilometer, een halve marathon en mijn snelheid ging ook de hoogte in. Ondertussen heb ik vier marathons gelopen, waaronder de zware Jungfrau Marathon met de nodige hoogtemeters. Het liefst reis ik naar het buitenland om daar de mooiste plekken al hardlopend te verkennen.”

Naast haar deelname aan loopwedstrijden in binnen- en vooral buitenland, organiseert ze ook haar eigen event. “In september organiseerde ik voor de vijfde keer het Hardloopevent Harmelen. Er komt veel werk bij kijken. Van het regelen van vergunningen tot de marketing en alle logistiek er omheen. De eerste editie deed ik werkelijk alles zelf, maar ondertussen heb ik een fantastisch team dat me helpt. Hardloopevent Harmelen is eigenlijk precies waar ik voor sta: mensen inspireren om te bewegen. Heerlijk vind ik dat, om mensen aan te steken met het hardloopvirus. We hopen volgend jaar nog meer deelnemers een leuke dag te bezorgen.”

Het hele interview met Debbie lezen? Bestel dan het magazine of lees online via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?