Runfluencer Geert zoekt het avontuur buiten zijn comfortzone

In deze rubriek presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Geert van Nispen (47). Na een zware burn-out stootte hij bijna voor een tweede keer zijn hoofd tegen die steen. Maar hij herkende op tijd de signalen en gooide het roer rigoureus om. Met ‘vrijheid’ als belangrijkste kernwaarde, besloot hij ontslag te nemen en zichzelf een cadeaujaar te geven.

“Een jaar lang doen wat ik zelf wil en genieten van ultieme vrijheid.” Geert gebruikte zijn cadeaujaar om een aantal van zijn dromen waar te maken. Maar daar ging wel het een en ander aan vooraf.
“Toen ik in 2018 merkte dat het weer de verkeerde kant op dreigde te gaan, realiseerde ik me dat ik ergens hard aan moest werken. Ik wilde niet in dezelfde valkuil stappen: mezelf. Naast een intensief ontwikkelingstraject merkte ik dat het buiten zijn me goed deed. In mijn herstel begon ik met het maken van wandelingen en in 2019 besloot ik dat ik weer wilde hardlopen. Ik heb vroeger triatlons gedaan, maar had al 15 jaar niet meer gesport. Het lukte me om in een jaar tijd mijn afstand op te bouwen van 0 naar 55 kilometer. Vooral van trailrunnen werd ik heel blij en dan vooral in de bergen. Alleen. Met de geuren, kleuren, hoogtes en verschillende ondergronden onder de voeten. Het langere tijd alleen zijn met mijn eigen gedachten, zonder enige afleiding, bracht me dichtbij mezelf. Ik heb dat op bepaalde momenten ook echt nodig.”

 

 

Genieten nu het kan

Het lopen van lange afstanden bleek Geert goed te liggen. “Het gevoel van vrijheid, het buiten zijn, op avontuur gaan. Het voelde als thuiskomen. Die drang naar ultieme vrijheid bleek tijdens mijn traject een belangrijke kernwaarde van mij te zijn. Dat resulteerde in het opzeggen van mijn baan in 2021, waarna ik mezelf ‘een cadeaujaar’ gaf, zoals ik het noemde. Een heel enge stap, want in deze maatschappij wordt van je verwacht dat je werkt en je gooit niet iets weg voordat je iets nieuws hebt. Maar waarom wachten tot je pensioen en niet nú van het leven genieten, nu het nog kan? Ik moest hiervoor letterlijk uit mijn comfortzone stappen, maar daarvoor kreeg ik zoveel terug. Ik heb grenzen verlegd en ben als mens gegroeid.”

Meer lezen over Geert en het droomproject dat hij in 2024 gaat ondernemen, waarmee hij onder meer geld inzamelt voor Parkinson Nederland? Bestel dan het magazine of lees online via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?