Mo Farah GBR after coming third in the Elite Men’s Race. The Virgin Money London Marathon, 22 April 2018.

Ruzie tussen atletiek grootheden Mo Farah en Haile Gebrselassie na hotelincident

Gisteren is er ruzie uitgebroken tussen twee grootheden in de atletiek, Mo Farah en Haile Gebrselassie. De aanleiding van dit ‘moddergevecht’ zou te maken hebben met een incident dat plaats vond in Ethiopië in maart.

Tijdens de persconferentie van de Londen Marathon begon Farah spontaan te vertellen over een vervelend voorval tijdens zijn training in Ethiopië zonder dat hiernaar werd gevraagd. Gebrselassie is de eigenaar van een hotel waar Farah tijdens zijn training verbleef. In deze periode zou hij bestolen zijn van 2.985 euro, twee telefoons en een kostbaar horloge, waarvan hij Gebrselassie beschuldigde dat hij hier niets aan had gedaan.

Gebrselassie reageerde snel op de uitspraken van Farah. “Farah maakte geen gebruik van onze kluisjes voor grotere geldsommen”, legde hij uit. “Bovendien stapten we meteen naar de politie, die uiteindelijk niks kon vinden en het onderzoek zonder resultaten afsloot.” Na deze nette en zakelijke reactie, gooide hij er nog een paar beschuldigingen achteraan. “Farah verliet het hotel zonder te betalen, verschillende hotelmedewerkers klaagden over zijn respectloze gedrag en er was zelfs een klacht bij de politie omdat hij een atleet aanviel.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?