Sifan Hassan kijkt uit naar FBK Games: ‘Bijzonder om voor eigen publiek te lopen’

Sifan Hassan is verheugd dat ze zaterdag 3 en zondag 4 juni de 10.000 meter en de 1500 meter van de FBK Games in Hengelo kan lopen. "Ik train veel in het buitenland en het is voor mij daarom extra bijzonder om in Nederland voor eigen publiek te lopen."

Het wordt voor tweevoudig Olympische kampioene Hassan haar eerste baanwedstrijd dit seizoen. In april debuteerde ze op de marathon in London. Die won ze in een toptijd van 2.18,33, een Nederlands record. “Ik heb heel veel zin in het baanseizoen. Na London Marathon was het natuurlijk afwachten hoe mijn lijf zou herstellen en zou reageren op de baantrainingen. Ik wil graag een 10.000 meter lopen om te kijken hoe ik ervoor sta. En ik wilde graag mijn eerste baanwedstrijd in Nederland lopen voor eigen publiek.”

Hoofdprogramma

Hassan wilde eigenlijk een 10.000 meter lopen voor eigen publiek in het FBK Stadion, maar omdat dit niet meer ingepast kon worden in het reguliere programma is besloten daar een apart event van te maken op de zaterdagavond. De 10.000 meter is een officieel onderdeel van de FBK Games en van de Continental Tour Gold. Omdat Hassan graag voor eigen publiek wilde lopen, heeft ze besloten om in het hoofdprogramma op zondag de 1500 meter te lopen. Hassan: “Ik wilde graag mijn eerste baanwedstrijd in Nederland lopen voor eigen publiek. Ik ben dankbaar dat de organisatie het voor mij mogelijk heeft gemaakt dat ik nu op zaterdagavond een 10.000 meter kan lopen en op zondagmiddag in een vol stadion een 1500 meter.”

Bijzondere atlete

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van Hassan. “We kennen Sifan als iemand die van uitdagingen houdt. Het is natuurlijk fantastisch na haar spectaculaire marathon debuut in Londen van nog geen maand geleden, dat we haar twee keer van start zien gaan in Hengelo. Sifan wilde graag de 10.000 meter lopen, maar dit paste niet meer in het hoofdprogramma, waardoor we dit onderdeel naar zaterdagavond verplaatst hebben. Hoe mooi is het dat Sifan zondag in het hoofdprogramma van start gaat op de 1500 meter. Ze is zo’n bijzondere atlete dat we daar graag ons programma voor aangepast hebben.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?