Stadspark Nightrun Groningen beleeft primeur

In het prachtige Stadspark van Groningen vindt zaterdag 19 november de eerste Stadspark Nightrun Groningen plaats. En goed nieuws, want inschrijven is nog mogelijk.

Deelnemers kunnen kiezen uit een korte of een lange route. De korte route is ongeveer 6 kilometer en de lange afstand ongeveer 10. “Het zijn toegankelijke afstanden voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol. We lopen in de avond door het prachtige Stadspark met mooie verlichting en leuke muzikale verrassingen. Het belooft een supermooi loopfeest te worden”, laat Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland weten.

Fun Run

Voorheen werd dit evenement georganiseerd op Groningen Airport Eelde in Drenthe. Nu trekt het naar de stad om meer mensen te laten genieten van dit feestje. “De Stadspark Nightrun is een echte Fun Run. Plezier staat op één en het Stadspark is daar een uitstekende locatie voor. Het is groot genoeg voor een evenement van dit kaliber. Daarnaast is het donker, sfeervol en dichtbij het centrum en station waardoor het makkelijk bereikbaar is voor iedereen”, legt Meijer uit.

Sfeervol

Meijer benadrukt dat de Stadpark Nightrun een feest moet zijn en geen wedstrijd. “De ervaring is dat we alleen maar lachende mensen zien die in een zeer bijzondere omstandigheden hardlopen. En daarbij genieten van alle verrassingen die ze onderweg tegen komen.”

De inschrijving is nog geopend. Kijk voor meer informatie over tocht by night op de website van de organisatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?