Sterk deelnemersveld tijdens het NK 10 kilometer

De Groet uit Schoorl Run heeft op zondag 11 februari een sterk bezet deelnemersveld aan de start van het Nederlands kampioenschappen 10 km. Khalid Choukoud, Filmon Tesfu en Noah Schutte gaan jagen op de Nederlandse titel. Ook de wedstrijd bij de vrouwen belooft met Maureen Kosten en Anne Luijten een spannende strijd te worden. Wie behaalt dit jaar het hoogste podium in Schoorl?
Wie pakt de titel bij de heren?

Tijdens de laatste editie van de Groet uit Schoorl Run werd Khalid Choukoud Nederlands kampioen op de 10 km. Vorig jaar snelde de 37-jarige Hagenaar in een tijd van 28.34 minuten naar de Nederlandse titel. De ervaren marathonloper is op dit moment in voorbereiding op de Olympische marathon in Parijs later dit jaar.

Ook grote favorieten voor de Nederlandse titel bij de heren zijn Filmon Tesfu en Noah Schutte. Begin dit jaar liet Tesfu al zien in goede vorm te zijn en liep hij in Valencia naar een nieuw persoonlijk record van 28.12 minuten. Hiermee was hij slechts 4 seconden verwijderd van het Nederlands record. Schutte is op dit moment de Nederlands kampioen bij de 10.000 meter op de baan én halve marathon op de weg. Hij zou hier graag een derde titel aan toevoegen. Lucas Nieuweboer liep twee weken geleden een ijzersterke halve marathon in Egmond en won hier de wedstrijd van zowel zijn nationale als internationale concurrenten.
Andere kanshebbers voor het Nederlandse podium zijn Tom Hendrikse, Richard Douma, Bart van Nunen en Stan Niesten.

Favorietenrol voor Koster

In de strijd bij de vrouwen is Maureen Koster de atlete met de beste papieren. Op de 10 km werd zij al driemaal eerder Nederlands kampioen en heeft met 31.25 minuten de snelste tijd van het startveld bij de vrouwen. Koster is in training voor de 5.000 meter op de Olympische Spelen van Parijs. Ook in voorbereiding op de spelen is marathonloopster Anne Luijten. Luijten plaatste zich deze maand nog als tweede Nederlandse op het podium bij de NN Egmond Halve Marathon. Wat kan deze langeafstandloopster in Schoorl? Koster en Luijten worden onder anderen uitgedaagd door Jacelyn Gruppen en oud-winnares Elizeba Cherono.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?