Tom Dumoulin finisht halve marathon in bizarre tijd

De voormalig Giro-winnaar kwam zondag 15 oktober in Amsterdam na 1 uur, 10 minuten en 4 seconde over de meet. Dat is een gemiddelde van ruim 18 kilometer per uur. Maar die inspanning bleef niet zonder gevolgen, want een dag later had hij overal pijn. "Het is totaal anders dan wielrennen."

Van Dumoulin is bekend dat hij goed kan hardlopen. In 2021 werd hij als een tweede bij de hardloopwedstrijd Maastricht Mooiste. Hij finishte destijds in een tijd van 32 minuten en 38 seconden. Dit jaar finishte hij daar als vijfde in een tijd van 34 minuten en 29 seconden.

Fijne groep

Op Instagram laat de Maastrichtenaar weten genoten te hebben van het evenement in Amsterdam. “Mijn doel was een tijd onder de 1:15. Maar ik vond een fijne groep die een beetje sneller gingen. Ik denk dat ik nu twee weken niet kan lopen.”

In een interview met De Limburger gaat Dumoulin een dag later verder in op zijn prestatie. Gaat hij een marathon lopen in de toekomst? “Dat zou best kunnen, maar ik heb geen haast.” Toch blijft hij bescheiden over zijn prestatie. “Ik ben maar een amateur. Ik doe het omdat ik het leuk vind. Maar ik ben zeker blij met mijn tijd.”

Spierpijn

De ex-wielrenner zegt tegenover de krant dat zijn lichaam nog niet gewend is aan het hardlopen. Hij stelt nog in een transitiefase te zitten. “Het is totaal anders dan wielrennen. Conditioneel is het goed, maar de samenwerking tussen mijn spieren en gewrichten kan nog veel beter. Die zijn nog niet aangepast aan deze manier van sporten. Na een zware bergetappe in een grote ronde was ik moe, waren mijn spieren vermoed, maar dan had ik geen spierpijn. Dat is nu wel anders”, aldus Dumoulin tegen De Limburger.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?