Ultraloper Karel Sabbe onderweg voor nieuw record: 4.300 km in 50 dagen

Het is nog maar vier maanden geleden dat de Belg Karel Sabbe als 17e atleet ooit de Barkleys Marathon voltooide, een race die geldt als de zwaarste ultraloop ter wereld. Maar zijn honger naar records is nog niet gestild. Sabbe is maandag 10 juli van start gegaan aan de Pacific Crest Trail (PCT), die hij in een kleine 50 dagen wil afleggen.

De Belg, die wij uitgebreid interviewden in het zomernummer van RunningNL, heeft dus weinig tijd nodig om opnieuw op te gaan voor een record. De PCT is een wandelpad van 4.300 km langs de westkust van de Verenigde Staten. Het pad loopt van de grens van Mexico tot aan de grens met Canada en heeft zo’n 4.000 hoogtemeters.

Tweede keer

Voor Sabbe, die in het dagelijks leven tandarts is, wordt het niet de eerste keer dat hij het wandelpad gaat afleggen. In 2016 voltooide hij de tocht in 52 dagen. Dat was destijds een wereldrecord, maar intussen is dat record aangescherpt door Timothy Olson. Hij deed er 51 dagen en een paar uur over.

90 kilometer per dag

Sabbe wil de 4.300 km lopen in 50 dagen. Als hij dat haalt, heeft Sabbe het wereldrecord opnieuw in handen. Het betekent dat hij dagelijks zo’n 90 kilometer moet afleggen.

Sabbe is maandag 10 juli om 19.00 (lokale tijd) van start gegaan in Campo in Californië. Als hij het record wil
verbeteren dan moet hij uiterlijk 30 augustus voor 11.00 uur (lokale tijd) binnen zijn.
De verrichten van Sabbe zijn te volgen via een speciaal
instagramaccount dat de tocht vastlegt.

Lees ook: Belg Karel Sabbe finisht meest extreme loopwedstrijd ter wereld

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?